Om Car Speaker System

En av de största sektorerna i eftermarknaden fordonsindustrin utrustning är ljud-och högtalarsystem. Premium ljudsystem erbjuds också av de flesta stora biltillverkare som en del av en lyxig förpackning eller i högre utföranden av ett fordon. Bil högtalarsystem har funnits sedan de tidigaste dagarna av bilism och har utvecklats tillsammans med elektroniska tekniken till sin nuvarande form. Bil högtalarsystem är också föremål för viss oro buller. Origins

De första systemen Bilhögtalare var råa radioapparater som eftermonteras skall ske tillsammans i några av de tidigaste bilar för förare som ville ha underhållning och nyheter medan på vägen. Bil högtalarsystem tillverkningsindustrin började på 1930-talet då bröderna Joseph och Paul Galvin utvecklat det första systemet bilstereo som de döpt till Motorola. Utifrån Galvins "tidigare forskning om batterier och radioapparater, var Motorola dyra och såldes som en eftermarknad tillägg snarare än direkt till biltillverkare.
Historia

Efter Galvin bröderna, var bilens högtalarsystem utvecklats på annat håll och blev ett återkommande inslag i många modeller. Brittiska och tyska företag börjat producera radioapparater för bilar tillverkade i dessa länder före utgången av 1930. Gradvis biltillverkare började erbjuda sina egna högtalarsystem för att ersätta behovet av kunderna att köpa en eftermarknad radio. På 1950-talet FM radiomottagare blev vardagsmat. Idag många bil högtalarsystem innehåller flera högtalare och digitala gränssnitt för anslutning till en MP3-spelare eller annan extern enhet.
Components
p Det finns många olika typer av högtalare och ljudutrustning som kan användas i en komplett bil högtalarsystem. Centralt för alla dessa konfigurationer är ljudet mottagare, som tar emot gruppsändning samtidigt med någon utrustning för att spela förinspelade media. Över årtiondena AM /FM-mottagare fick 8 kortlekar track band, kassettdäck, cd-spelare och fullt digitala gränssnitt. De flesta bilar har vanliga högtalare medan de med premium ljudsystem inkluderar diskanthögtalare för högre frekvenser och en sub bas för de djupaste ljud. Vissa fordon har dessutom dvd-spelare och LCD-skärmar för att lägga till video till ljudsystemet för en fullständig underhållningsupplevelse.
Typer

Tidigt bil högtalarsystem bestod av en enkel radio och en högtalare, dagens uppställningar är mycket mer komplex. Grundläggande system kan innefatta en AM /FM-radio och fyra högtalare, anordnade med två på varje sida av instrumentbrädan. Dyrare högtalarsystem inkluderar ofta sju eller fler högtalare, med tillsats av högtalarna längst bak i bilen (ibland i bakluckan) och en sub bas antingen i bagageluckan eller mellan framsätena. Dessa högtalarsystem är också oftast kopplad till en mottagen med flera ingångar (t.ex. CD, DVD, och MP3) och en display eller fjärrkontroll för att styra ljudnivåer och musikval.
Problem

bil högtalarsystem har blivit mer komplex och kraftfull, så har också de lagar som begränsar deras användning. Även om det finns mycket få lagar beordrat vilken typ av högtalare kan installeras i en bil, är volymen på musiken ofta starkt reglerad. Detta gäller särskilt i bostadsområden eller i närheten av privata företag. Polisövervakning av buller bestämmelser varierar precis som de lagar själva gör, men dryga böter kan ansöka om musik som kan höras av ett alltför stort avstånd. I allmänhet kan sunt förnuft förhindra juridiska problem även för förare med de mest avancerade högtalarsystem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112380.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.