Vilka är specifikationerna för en kompakt bil?

Kompakta bilar har fått en stor andel av den nordamerikanska bilmarknaden Sedan introduktionen decennier sedan. Konsumenterna har anammat uppfattningen att små bilar har fördelar jämfört med större, många konsumenter har beslutat att avvägningar i livets goda (vilket egentligen inte är så betydande) är värda de fördelar som kommer från att köra en kompakt bil. Specifikationer

att standardisera jämförelser bränsleförbrukning, EPA utfärdar normer för dimensioner för att klassificera bilar. Följaktligen är kompakta bilar i Nordamerika definieras som de som har en total interiör hytt utrymme mellan 100 och 109,9 kubikfot. Andra standardmått ofta betraktas som en del av definitionen av en kompakt bil, men är inte tekniskt en del av EPA: s definition, innefattar en hjulbas på mellan 100 och 105 inches, total längd av 161 till 175 inches för en kombi eller en coupé och en övergripande längd 173-181 inches för en sedanmodell.
Historia

klassificering av bilar som "kompakt" går tillbaka till slutet av 1950-talet med införandet av Rambler amerikanska och andra bilar som Plymouth Valiant, som visserligen är mindre än de fullstora bilar av dagen, ändå var större än de kompakta bilar i dag, med en total längd på upp till 200 inches. Då, på 1970-talet, uppstod en mindre klass, subcompact, vilket gör den kompakt bilen den näst minsta klassen, som det är idag, även om skillnaderna mellan klasserna bil storlek har gjorts mindre relevanta som övergripande bil storlek har minskat sedan den tid då kompakta bilar först infördes.
Typer

Även EPA definition av kompakta bilar avser endast bilar, har några andra fordonstyper tillskansat "kompakt" monikern. Kompakta stationsvagnar anses ha mindre än 130 kubikmeter lastutrymme. Kompakta stadsjeepar anses ha två rader med sittplatser och vara 15-16 meter i längd. En kompakt pickup anses ha ett Gross Rating Vehicle Weight (GVWR) på mindre än 4500 pounds. "
Egenskaper

kompakta bilar mest slående är gasen körsträcka. De använder mindre gas för att uppfylla sitt syfte, vilket är att transportera människor och gods från en plats till en annan. Det är sant att vissa funktioner i större bilar, såsom takhöjd och benutrymme äventyras, men många av de andra funktioner som är förknippade med större bilar kan hittas på de flesta småbilar, alltför. Vissa människor tvekar att köpa en kompakt bil på grund av säkerhetsfrågor --- de känner att större bilar kan skydda dem från skador vid en olycka bättre än kompakta bilar kan. För det mesta, har tillkomsten av säkerhetsfunktioner som krossa zoner, krockkuddar och hopfällbara styrkolonner göras kompakta bilar mycket säkrare än tidigare.
Betydelse

Sedan införandet av kompakta bilar, har otaliga miljoner pounds av skadliga avgaser dämpats från att komma in i planetens atmosfär tack vare bättre gas körsträcka för dessa bilar. Representerar dessutom den lilla storleken av kompakta bilar en minskning av den mängd resurser som används för att uppnå samma mål för transport. Ingenting, egentligen, går förlorad genom att använda kompakta bilar, men mycket har vunnits, och på ett personligt plan, är de besparingar på bensin räkningar betydande.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112371.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.