Twilight Sentinel Headlight Problem

The Twilight Sentinel funktionen är en praktisk och bekväm enhet. När det fungerar som det är avsett att, kommer en bils strålkastare stund efter att tändningen är avstängd. Denna användbara funktion ger ljus för förare när du lämnar bilen. Det var tänkt att lägga en del av säkerheten, särskilt i mörka parkeringsgarage. Tyvärr har Twilight Sentinel funktionen upplevt problem som kan göra det en säkerhetsrisk, i stället för en säkerhetsfunktion. Historia

General Motors (GM) gjorde första Twilight-funktionen Sentinel strålkastare finns i 1964 på flera Cadillac-modeller. GM ingick senare funktionen på utvalda Buick, Chevrolets, Oldsmobiles och Pontiacs. Bolaget betonade en populär aspekt av Twilight Sentinel funktionen. Automatiskt slå på bilens strålkastare i olika dåliga ljusförhållanden var ett stort försäljningsargument. Funktionen gör också att belysningen stängs av efter soluppgången.
Funktion

Twilight Sentinel funktionen inte var avsedd att åsidosätta förarens val att slå på strålkastarna manuellt. Äldre versioner av General Motors "-funktionen har inte ens gjort att aktivera ytterbelysningen vid kraftigt regn eller dimma. Funktionen visade ändå att vara till nytta när det fungerade korrekt. Men konsumenterna regelbundet klagat på ett problem med strålkastare.
Fakta

tillverkarens rapport som den 26 september 1994 resulterade i ett återkallande. Twilight Sentinel strålkastare på 1995 Oldsmobile 98 och 1995 Pontiac Bonneville befanns vara defekt. Enligt byrån av defekter Utredning kampanj-ID 94V190000 Sammanfattning: "Dessa fordon sattes samman med ljusstyrningskomponenter moduler som kan uppleva överdriven strömläckage ... Detta kan orsaka förlust av strålkastare och parkering." Förare anmälde extra strålkastare problem som hindrade dem från att stänga sina strålkastare.
Varning

Funktionsstörningsbanken Twilight Sentinel funktionen kan orsaka minskad förarens sikt från en plötslig förlust av belysning. Lampor som är igång hela tiden när bilen är parkerad kommer att resultera i ett lågt batteri och eventuellt en oförmåga att starta bilen.
Lösningar

NHTSA frågor Federal Motor Vehicle säkerhetsstandarder och regler. Dess uppdrag är att "rädda liv, förebygga skador, minska fordonsrelaterade olyckor." Tillverkarna är skyldiga att anpassa sig till normer som anges av NHTSA. Återförsäljare har fått i uppdrag att ersätta Twilight Sentinel strålkastare moduler gratis. Konsumenter som presenterar sina fordon på en överenskommen tjänsten datum, men inte får en lösning inom rimlig tid kan kontakta återförsäljarna eller få information genom att ringa den automatiska säkerhets hotline NHTSA har inrättat.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112363.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.