Vad gör en automatisk Shifter?

Typiska automatlåda reglage involverar flytta en våning eller ratt spaken en gång i en främre, park eller backväxel. Idag, en mängd halvautomatiska shifters gör att föraren mer kontroll.
Volkswagen banat väg det halvautomatiska genom användning av ett golv shifter utan kopplingspedal.
Shifter Defined

Tidiga automatik presenterade ett golv shifter eller shifter fäst vid den högra sidan av rattstången som tillät föraren att byta växel.


Shifter Konfiguration

En typisk shifter monterad på rattstången betecknas i denna ordning från vänster till höger: "P" för parken, "N" för neutral, "R" för reverse , "D" för kör, och beroende på varvtalsområde, "1" för låg växel och "2" för hög växel. Ett golv shifter har samma ordning men från topp till botten.
Halvautomatisk

Under 1960 Volkswagen pionjärer halvautomatiska golv shifter, vilket gjorde att föraren att växla utan kopplingspedal.
Paddle-Shifting

Under det senaste årtiondet halvautomatiska paddel-reglage har monterats på vissa bilar som gör att föraren kan växla med touch av en tumme och utan koppling.
Dual Shifters

Vissa bilar, såsom Europas MG TF 120 StepSpeed, har reglage som utför dubbla funktioner, med en standard automatisk golv shifter som kan släppa överföringen till manuell drift, vilket gör att föraren att skifta med de rattmonterade tumme paddlar utan koppling.
tryckknapp Shifters

Chrysler och American Motors i 1950 och 1960 är utrustade vissa av sina modeller med tryckknapp automatiska reglage monterade på instrumentpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112351.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.