Vanliga Geo Metro Car Problem

Utvecklad som ett joint venture mellan japanska biltillverkaren Suzuki och amerikanska biltillverkaren General Motors var Geo Metro säljs i USA 1989-1997, då den döptes om till Chevrolet Metro. Den Geo Metro var noterbart för sin kompakta storlek, låga prislappen och små, bränslesnåla tre-och fyrcylindriga motorer. Det finns flera vanliga problem som plågar Geo Metro, varav ägare och potentiella köpare av begagnade modeller bör göras medvetna.
mekaniker skiftnycklar
Fuel Economy

En av de mest citerade problem med Geo Metro är ett misslyckande att uppnå dess annonserade eller förväntade bränsleekonomi. Detta kan hända av olika anledningar, bland annat allmänt slitage på motor och bränsletillförsel system eller körvanor som orsakar mer bränsle som ska användas än vad som är nödvändigt. Medan de tre-cylindriga versionen av Geo Metro bedömdes under 49 miles per gallon i landsvägskörning och 46 miles per gallon i stadskörning, har många Metro förare upplevt någon större utsträckning under dessa.

Motor

Många Metros har haft problem med motorn, allt från mindre till svår. I allmänhet dessa beror på en ålder av många Metros på vägen och det faktum att, som en ekonomi bil, var ursprungliga kvaliteten lägre än genomsnittet. Vissa Metro motorerna har varit kända för att bränna olja, som kan lösas genom att helt enkelt lägga olja ibland om det belopp som gått förlorat är inte alltför stor. I andra fall, blåst huvudet packningar eller andra katastrofala misslyckanden resulterar i behovet av en helt ny motor. Metro Motorn är också känd för att vara svår att starta i kallt väder.
Avgassystem

Många Metro ägare också har varit tvungna att serva sina fordon "avgassystem. Bortom rostiga avgaskomponenter behöver bytas, Metro ägare ersätter ofta katalysatorer (en särskilt dyr procedur). I de fall där katalysatorn behöver bytas ut, Metro ägare upplever ofta låg bränsleekonomi och en ökning av utsläppen (kanske resulterar i en misslyckad utsläpp test). Avgasventiler i Metros motorn är också benägna att misslyckas.
Transmission

Metro var tillgänglig med antingen en manuell eller automatisk växellåda. Båda versionerna har varit kända för att uppleva flera olika problem. 1991 och 1992 modeller med automatlåda var särskilt benägna att vätska tränger in i motorn och transmissionen fästen, vilket resulterar i en vibration vid körning bakåt. För tunnelbanor utrustade med manuell växellåda, växel slirning och allmän slitage på koppling är något vanligt också. Addera Bromsar

Slutligen Geo Metro känd för problem involverar bromssystemet. Metros har bromsar skivor fram och bak trumbromsar, vilka båda har orsakat problem för vissa ägare. Mellan 1990 och 1994 var ojämn lug nut vridmoment ofta ansvarar för skeva rotorer på de främre bromsarna, vilket resulterar i pedal vibrationer vid bromsning. Övriga ägare har rapporterat ett fastnat parkeringsbroms, läckande bromsledningar och bromsar med otillräcklig bromskraft.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112349.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.