Typer av Auto Transmissioner

Automobile sändningar har kommit en lång väg sedan de vanliga tre-växlad manualer och två snabbgående automatik erbjuds sedan 1950-talet. Med debuten av den automatiska i massproducerade bilar, blev den manuella basen standardväxellåda. Den automatiska var ett dyrare alternativ. Idag, flera olika typer av sändningar är tillgängliga att ge föraren bästa av båda versionerna.
Ford Mustang kan utrustas med en Tremec T56 manuell växellåda
typer av överföring

Förutom dagens sexväxlad automatisk och manuell växellåda, har biltillverkare utvecklat andra typer som ursprungligen var avsedda att överföra kraften från motorn till hjulen i skotrar, traktorer och Formel 1-bilar ras. Paddla-shift semi-automatik, som tillåter föraren att växla utan koppling med hjälp av tumme paddlar på ratten, är en sådan version.
Hydramatic 6T70

Hydramatic 6T70 sex-stegad automatisk växellåda utvecklades i ett gemensamt projekt med General Motors och Ford under 2002. Överföringen var utformad för att hålla mekaniken enkelt och enheten kompakt med ett öga på att förbättra bränsleeffektiviteten med 4 procent och totala prestanda med 8 procent. Addera Tremec T56

De Tremec T56 sexväxlad växellåda befogenheter sådana prestanda bilar som Chevrolet Camaro och Corvette och Ford Mustang, bland annat Shelby Cobra Mustangs. Den T56 har utvecklats med hjälp av aluminium gjuten för att minska vikten. Den har dubbel overdrive och närmare steg förhållandet att minimera tiden mellan växling.
Halvautomatisk

halvautomatisk växellåda, som också kallas en kopplingsfri manuell, har fått stor popularitet under det senaste decenniet. Kopplingen är elektroniskt styrda genom att synkronisera tidpunkten och önskat vridmoment och eliminerar behovet av en kopplingspedal. Växling sker genom att trycka framåt eller bakåt tumstor rattmonterade paddlarna. Kan växla steglöst via Addera CVT

Steglös transmission, eller CVT, ett oändligt antal utväxlingar för att ge bättre bränsleekonomi och låt motorn gå på de mest effektiva varv per minut vid olika hastigheter. När används på skotrar har CVT funnit sin väg in i Nissan bilar. Den brittisk-och senare kinesisk inbyggd MG TF 120 StepSpeed ​​roadster, till exempel, är utrustad med en "Sport"-läge, vilket möjliggör överföring att växla från automatisk till en kopplingsfri manuell med CVT.
Direkt-Shift Gearbox

DSG, en akronym på tyska för Direkt-Schalt-Getriebe, är en dubbel-koppling manuell växellåda, som också kallas en direkt-växellåda med hel-eller halvautomatiska förmågor . Den DSG använder två oberoende kopplingar för snabbare växling och eliminerar traditionella momentomvandlaren. Lyxbilar, såsom Bentley och Bugatti, använd DSG. Addera Tiptronic

Porsche utvecklat "manumatic" transmission som kombinerar de automatiska och manuella element till ett enda överföring. Föraren är tillåtet att åsidosätta den automatiska genom att flytta växelspaken till "uppväxling" och "nedväxling" positioner. I själva verket bestämmer föraren utföra växling i stället för den automatiska växellådan. Liksom andra semi-automatik, är vissa bilar försedda med växelpaddlar. En tidig version av detta var de sena 1960-talet Volkswagens semi-autos kallas "Autostick," en impopulär, men ändå banbrytande transmission.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112343.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.