Vad göra nu efter stulna bilnycklar

Även med Tekniken som hjälper dig att skydda din bil blir stulen, är risken för bilstöld hög som bil tjuvar leta efter andra möjligheter och sätt att stjäla din bil, som att ta din tangenterna i stället för att bryta in i din bil. Om du har haft dina bilnycklar stulits, det finns vissa steg du behöver ta omedelbart se till att din bil är inte nästa. Polisrapport och försäkring

Det första att göra är en polisanmälan. Låt din lokala polis vet sista gången du såg dina nycklar och alla personer som du tror kan vara ansvarig. Lämna inte ut några detaljer då du lämnar din rapport. Mindre detaljer kan vara avgörande för att förhindra din bil blir stulen, och minimerar risken för andra stölder.

Också ringa ditt försäkringsbolag. I många fall, beroende på din täckning, kan försäkringsbolagen betala eller ersätta dig för att få din bil låser förändrats.
Byta lås

När önskade rapporter, gå till din bilhandlare eller en återförsäljare som specialiserat sig på märke och modell av din bil. Beroende på modell av din bil och generalagenten, kanske du kan få nya nycklar programmerade att arbeta för din bil. Om detta inte är ett alternativ, måste du byta dina lås ut helt och få en uppsättning nycklar för dina nya lås.
P Om du inte har en auktoriserad återförsäljare för att ta bilen till, överväga att kontakta en låssmed. En låssmed kommer att förändra ditt dörrlås samt dina tändning lås.
Prevention

När du har vidtagit alla åtgärder för att skydda din bil, bör du ta proaktiva åtgärder för att förhindra sådana problem från att hända igen. Först, överväga att investera i ett stöldskydd för din bil om du inte redan har ett. Det finns andra användbara produkter att köpa i tillägg. Biometriska stöldskydd, till exempel, fungerar genom att skanna fingeravtryck föraren eller förare av bilen. Din bil kommer att bli oanvändbart för en tjuv vars fingeravtryck för att göra match, eftersom bilen inte startar.

Använd sunt förnuft försiktighetsåtgärder vid alla tider. Lämna aldrig bilen olåst eller dina fönster ner även om du bara kommer att vara borta från din bil för ett par minuter. Håll alltid ditt chassinumret, även känd som VIN, täckt upp. Din VIN är oftast placerad på instrumentpanelen, och någon som ser tillräckligt hårt kan läsa det. Placera en bok eller mapp över din VIN när du är parkerade och måste lämna din bil. Senaste, alltid lämna dina bilnycklar på ett säkert ställe. Lämna aldrig dina nycklar genom fönster eller dörrar i ditt hem, och aldrig lämnar en uppsättning reservnycklar i bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112324.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.