Vad är en Knock Sensor?

Om du känner en ovanlig knackar i bilen, särskilt vid höga hastigheter, kan problemet bero på en felaktig knock sensor. Detta är en viktig del av motorn som tjänar två huvudsakliga syften. Identifiering

En knock sensor är en knopp-liknande del som är kopplad till bilens motor. Som namnet antyder, knackar det sinnen i motorn. Wells Manufacturing, ett företag som tillverkar knackningssensorerna, liknar ljudet av en motor knock på kulor mot metall.
Övervakning

Ett av syftena med en knock sensor att övervaka prestandan hos motorn. Om det finns ett problem, kommer knackningssensorn sända en signal till PCM (Powertrain Control Module - bilens dator).
Skydd

Knock sensorer skyddar även bildelar från de skadliga effekterna av motorknackning. När en knock sensor är dåligt, kan det reglerar inte motorn ordentligt. Bilen vibrerar och det låter som det är något näven upp mot bilens cylindern. Det knackar åtgärder kan förstöra kolvarna, stavar, ventiler, packningar och pluggar.
Gas Mätarställning

En knock sensor är viktigt att en bilens bränsleeffektivitet. Det hjälper bilen balansera sin timing och bränsle-luft-blandning, vilket optimerar mängden ström till motorn.
Överväganden

Underlåtenhet att byta ut en dålig knock sensor under en längre tid kan möjligen leda till omfattande och dyra skador på motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112320.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.