Fördelar & Nackdelar med Rotary Engine

roterande motorer är alternativ till kolvmotorer. De har olika mekaniker från kolvmotorer. Liksom kolvmotorer, de förbränningsmotorer. Kamrarna storleksanpassar ändring som rotorn snurrar runt. Roterande motorer skall betraktas som framsteg inom motorteknik över äldre typer av motorer. Ändå, det finns fördelar och nackdelar med roterande motorer. Funktioner

roterande motorer har några tydliga särdrag som skiljer dem från andra motorer. De har inte kolvarna. Pistons motorerna kommer med kompression och tändsystem. En roterande motor förbi allt detta, och utför sådana arbetsuppgifter allt i en rotation. Den har en roterande triangelformad rotor som kretsar kring och slutför sina uppgifter i en gunga.
Fördelar

Enkelhet är en fördel med roterande motor. Det har många färre delar än kolvmotorer och ändå har mer makt i jämförande termer. Till exempel 13B från RX8 är en 1,3 liters roterande motor, och ändå ger tillräckligt med kraft för att konkurrera på en 6,0 motor liter kolv från Corvette. I detta exempel, producerar 1,3 liters roterande motor 232 hästkrafter, jämfört med 178 hästkrafter från Corvette 6,0 liters kolvmotor.
Limited katastrofala
Piston

motorerna är mer benägna att uppleva katastrofala misslyckanden än en roterande motor. En kolv kan misslyckas och orsaka många problem för en kolvmotor. Roterande motorer kan också förlora makten, men på en betydligt lägre takt än kolvmotor. Men även när roterande motorer förlora makten, skulle en sådan motor fortsätter att producera begränsad effekt ändå. De roterande motorer skulle fortsätta att arbeta vid en mycket lägre takt fram till någon gång.
Nackdelar

roterande motorer har en stor nackdel när det gäller gas körsträcka. De använder mer gas än kolvmotorer. De brinner också jämförelsevis mer olja än kolvmotorer. Detta problem är inte av fel, men avsiktligt. En del av orsaken är att den roterande motorn är utformad för att blanda en liten del av olja med gas för smörjning. En typisk roterande motorn blir genomsnittlig körsträcka på ca 25 miles per gallon. Det är också viktigt att påpeka att roterande motorer inte kunde fungera på dieselbränsle på grund av dess utformning.
Seal Problem

rondeller motorer tenderar att ha mer problem med tätningen än kolvmotorer. Seal Problemet uppstår oftare, särskilt i kallare regioner. Det är inte helt klart varför detta är fallet. Det finns också ett problem med kostnaden för vissa reservdelar av roterande motorer. Reparationer kan bli dyrare på en jämförande basis. Färre återförsäljare är certifierade för att fixa roterande motorer, och regelbundna återförsäljare av kolvmotorer inte hanterar roterande motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112317.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.