Northstar Engine Information

General Motors Northstar motorn är biltillverkaren är tekniskt avancerade kraftverk med ursprung från den Corvette LT5 all-aluminium V-8. Designad av den resultatorienterade Lotus är Northstar används främst i Cadillac bilar och stadsjeepar. Debut

Northstar debuterade i den tvåsitsiga Cadillac Allante 1992, och trots att bilen upphörde tillverkningen 1993 Northstar V-8 fortsatte i andra Cadillac, Buick och Oldsmobile modeller.

Hästkrafter

Northstar ursprungligen genererade 295 hästkrafter, fick sedan ett uppsving för 300 1996-2004. Dess nuvarande produktionen är 320 hk.
Tidiga problem

Tidiga Northstar motorer var ökänd för att bränna olja och topplockspackning misslyckande, medan 2000-2001 modeller upplevt tunga sotavlagringar i förbränningsrummet.
Fail-Safe

GM pionjärer felsäkra mekanismer i Northstar V-8s som inkluderade låta motorn gå om tändningen timing sviktar, eller gå en kort tid om det inte finns någon kylvätska i systemet.
bränsleeffektivitet

GM: s Nylon 66 termoplastisk insugningsröret ger svalare luftintag , tillsammans med en sekventiell bränsleinsprutning system för att öka bränsleeffektiviteten. var
Kompressor

2006-2008 Cadillac XLR-V och STS-V-modeller är utrustade med en kompressormatade 4,4-liters version av Northstar motor som genererade 443 hk för XLR-V och 469 hk för STS-V.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112295.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.