Vad är en kompakt bil

En kompakt bil är ett litet fordon som befinner sig inom ett visst storleksintervall. Definitionerna varierar, men vanligtvis är det överenskommet att en kompakt bil måste vara cirka 170 inches lång, beroende på kroppen stil. Kompakta bilar har oftast små motorer och marknadsförs som nybörjar bilar med överkomliga priser och få alternativ lyx. Fördelar

Förutom sina låga priser, är kompakta bilar gynnas av drivrutiner för flera viktiga skäl. Deras mindre motorer och låg vikt på grund av bristen på extrautrustning gör komprimerar några av de mest bränsleeffektiva bilar tillgängliga. Medan superminis (eller subcompacts), klassen under komprimerar i fråga om storlek, kan vara ännu effektivare, kan de också vara för liten för att vara ett praktiskt alternativ för många förare. Presskroppar är också lättare att manövrera tack vare mindre axelavstånd och kan parkeras i mindre utrymmen, vilket gör dem idealiska för många urbana förare.
Nackdelar

Den största nackdelen med kompakta bilar är faktiskt samma som sin främsta fördel: storlek. Gods och passagerarkapacitet är ofta begränsade. Medan många kompakta modeller har plats för fem, kan det vara svårt att sittplats fem (eller ibland fyra) fullstora vuxna bekvämt. Eftersom de är avsedda att säljas till ett lägre pris, kan kompakta bilar anställa billiga material som kan förbilliga deras utseende eller långsiktig hållbarhet. När shopping för en kompakt bil, vara medveten om tillförlitlighet betyg är viktigare än någonsin.
The Rise of Komprimerar

kompakta bilar har producerats av stora amerikanska biltillverkarna sedan 1950-talet. Moderna kompakta bilar blev populär på 1970-talet under energikrisen. Högre bensinpriser, tillsammans med nya federala utsläppsnormer, lett biltillverkare att börja producera mindre bilar med svagare motorer. Förenta Staterna Naturvårdsverket utfärdade den definition som kompakta bilar var de med en stuga volym mellan 100 och 110 kubikfot. Sedan 70-talet har många nya kompakta bilar införts som både inhemska och modeller import.
Historiska modeller

första kompakt bil i USA var 1950 Nash Rambler. Med en 100-tums hjulbas Rambler var vid den lilla änden av den moderna skalan. Det var tillgängligt som en kombi, cabriolet, och sedan, med början strategin att erbjuda kompakta modeller i en mängd olika organ stilar för att tilltala en bred bas av förare. Andra anmärkningsvärda kompakta modeller inkluderar General Motors Chevrolet Corvair av 1960-talet och den ursprungliga Honda Civic av 1970-talet.
Samtida modeller

Idag flesta stora biltillverkare producera minst en kompakt modell. Kompakta lyxbilar och sportbilar tar kompakta ifrån sina rötter som ett prisvärt alternativ och vädjan till förare som köper ett fordon för primära andra skäl än storleken. Ford Focus, Dodge Caliber, och Chevrolet Cobalt är bland de senaste amerikanska komprimerar. Andra komprimerar inkluderar Honda Civic, Toyota Corolla, BMW 3-serie, Subaru Impreza, och Volkswagen Jetta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112291.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.