GM Motorer

General Motors har tillverkat dussintals olika vätskekylda motorer för Chevrolet, Pontiac, GMC, Oldsmobile och Pontiac. Tidigare och nuvarande kraftverk inkluderar inline fyra-och sex-cylindrar, V-6, den långdragna små block V-8, den musclebound big block V-8, Corvair s platt fyrcylindriga, LT och LS-serien och dagens Vortec motorer. GM: s Chevrolet var lojala mot den sexcylindriga motorn i två decennier innan utveckla den mycket populära små-och big block V-8s. Historia

Chevrolets var utrustade med sexcylindriga motorer under en kort period efter det gick General Motors 1917. Från 1919 till 1928, var Chevys bara drivs av inline fyrcylindriga motorer. År 1929 ", Stovebolt Six" den hållbara och bränslesnåla inline sexcylindriga kallas så därför att bulthuvudena såg ut spis bultar, infördes, enligt antiquechevy.com.
Betydelse

Ford utvecklat en kraftfull V-8 1932, men GM: s Chevrolet kvar med den raka sexor för nästan två decennier på grund av dess 18 mpg kapacitet och lång livslängd. Den "Blue Flame," uppkallad efter färgen på sin motorblocket, debuterade 1934 och gav 15 hästkrafter mer än de äldre rak-sexor, enligt antiquechevy.com.
Air- Kyld Detour

1960-1969 Corvair erbjöds att tävla mot den populära Volkswagen Beetle. Den Corvair var utrustad med en boxermotor luftkyld fyrcylindrig motor, men det genererade betydligt mer hästkrafter än Beetle med en 80-hästkrafter 2,3-liters version, enligt antiquechevy.com.
nya storlekar

General Motors introducerade sin lilla-blocket 265-kubik-tums V-8 1955. Det var kompakt och kraftfull utan att offra alltför mycket i gas körsträcka. Den big block V-8 lanserades 1958. Den stora-blocket spelat en viktig roll i muskel-bil krigen i slutet av 1960 och början av 1970 med sin massiva 396 -, 425 -. Och 454-motorer med kompressionständning
Teknologiska framsteg

LT V-8 slutligen ersatte små block V-8. Överlägsen teknik i LT-serien ingår aluminium huvuden, ett omvänt flöde kylsystem för att kyla huvudet innan blocket och elektroniska kontroller. Dessa nya egenskaper får motorn att köra mjukare, svalare och mer ekonomiskt, enligt superchevy.com. LS-serien är det big block V-8 version infördes 1997 och konstruerad för bak-hjulsdrivna GM-fordon. Addera Northstar System

Northstar dök upp i 1991 och var GM: s svar på den nya europeiska dubbla överliggande kamaxlar V-8s. GM: s "Northstar-system" matchade V-8 med en sofistikerad fjädring, styrning och bromssystem. Motorn var baserad på Corvette ZR-1 V-8 som ritades av Lotus, som ägdes av GM. Det används främst i Cadillacs.
Vortec

275-hk Vortec 4200 4,2-liters infördes 2002. Den Vortec Namnet bygger på GM: s teknologi som skapar en "virvel" i förbränningskammaren för att skapa en bättre luft-bränsleblandning för att öka hästkrafter. Det är den primära kraftverket används i GM-bilar idag. Den Vortec 4300 4,3-liters V-6 används i GM minivans, full storlek skåpbilar och kompakta lastbilar. Den kompakta Vortec 4800 4,8-liters V-8 dök upp i 1999 Chevy och GMC lastbilar. Det var tänkt att utveckla ett effektivare utnyttjande av hästkrafter i en mindre motor. En ny balansaxel hjälper till att minimera motorns vibrationer. Dessutom använder en böjlig bränsleledning version 85 procent etanol, enligt Novak-adapt.com.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112280.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.