Elbilar Information

Elbilar kan bli den viktigaste formen av personlig transport inom en inte alltför avlägsen framtid. Frågan om den globala uppvärmningen och problem av potentiella oljebrist och prishöjningar gör elbilar ett attraktivt alternativ. Forskning pågår för att lösa några av de problem som är förknippade med den elektriska bilen, med både stora biltillverkare och små nystartade företag som investerar tungt i denna teknik. Historia

Idén om bilar som drivs med el är inte ny. Elbilar var mer populär än gasdrivna fordon i början av 20-talet. Den Columbia Runabout var en av de bäst säljande bilarna i tiden, det kan färdas i hastigheter på upp till 15 miles per timme (mph) och gå 40 miles på en laddning. År 1914 kunde Detroit Electric köra 80 miles utan en avgift. Faller i onåd efter 1920, såg elbilar förnyat intresse under 1960 och 70-talen över rädslan för stigande bränslekostnader och begränsade leveranser bränsle. Under denna tid var bränsleceller infördes som ett alternativ till batterier men inte sporra de förväntade försäljningen och i viss mån besegrade miljövänliga syftet med en elbil.
Potentiella fördelarna

Elbilar har många potentiella fördelar för samhället. Kombinerat med rena källor av el som sol-eller vindkraft, lovar de att göra stora framsteg mot att bromsa produktionen av växthusgaser som genereras av gas-och olje-drivna bilar. Ekonomiska fördelar kan komma från och slut på vår tillit till potentiellt krympande och fluktuerande oljeförsörjning. Förutom renare luft, andra kvalitets-of-life fördelar inkluderar minskning buller, såsom elektriska motorer genererar mycket lite brus.
Begränsande faktorer

Främsta hindret elbil teknik kretsar kring batteritid, vilket direkt påverkar utbudet av dessa fordon. Batterier stora nog att ge önskat område är tunga och inte praktiskt att använda dagens teknik. Uppladdning av batterierna är ett annat potentiellt problem, eftersom det är tidskrävande. En infrastruktur för "batteri swap" stationer som liknar de vanliga bensinstationer kan lösa detta problem, men skulle kräva omfattande planering och ekonomisk investering. Dessutom, om rena energikällor inte används för att generera elektricitet, är det möjligt att de växthusgaser som sparats genom att köra bilen i stället kommer att genereras av de nya kraftverk som kommer att behövas.
Aktuellt Trender

Hybridbilar som kombinerar elbil teknik med gasdrivna motorer som används för tillfället eller i produktionen, till exempel Toyota Prius och Chevy Volt. Den Volt använder en gasmotor för att ladda batterierna. Vissa modeller - t.ex. Tesla Roadster, med ett pris nästan $ 100.000 - är inte ekonomiskt möjligt för de flesta förare. Volkswagen E-Up är en helt eldriven bil hoppas företaget att ha i massproduktion av 2013 med en mer användarvänlig prislapp. Addera Outlook

framtiden av elbilar är osäker. Om ljusare, mer kraftfullt batteri teknik såsom litium-jon eller överlägsna solfångare kan användas, kan elbilar bli ett lönsamt alternativ för en stor andel av transportbehov. Ett försök av regeringar världen över kommer att behövas, eftersom infrastrukturen och i ren kraftverk genererar måste byggas i stor skala för elbilar för att uppfylla det löfte de innehar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112265.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.