BMW DME Information

En digital motorelektronik (DME) är ett datorsystem eller mikroprocessor som är integrerad med en bil motor. DME övervakar och styr funktionerna i viktiga motorkomponenter och gör justeringar som behövs, ungefär på samma sätt racerbilar fungerar. Alla nuvarande BMW bilar har ett DME-system. Historia

Världens första digitala motorelektroniken Systemet utvecklades av BMW och släpptes 1979. Bilen som innehöll DME var en BMW 732i.
Funktion

DME styr alla bilens motorns viktigaste verksamheten för att uppnå maximal prestanda och samtidigt optimera funktioner såsom som pålitlighet, bränsleförbrukning och eliminera utsläppen.
Funktioner

DME är i grunden en samling av sensorer placerade i centrala lägen i motorn. Sensorerna samlar kontinuerligt data om bilens prestanda och relä som data till en mikroprocessor. Mikroprocessorn kombinerar data från olika delar av bilen och avgör eventuella justeringar som behövs för att förbättra prestanda. DME sänder sedan instruktionerna till de motorkomponenter som behöver justering.
Signal Belopp

Över 1.000 enskilda dataposter flöde in i DME-systemet varje sekund. Dessa poster inkluderar gasspjällsläge, motorns varvtal, temperatur och densitet, luftintag volymen och hastigheten på bilen.
Överväganden

DME mikroprocessor bedömer alla mottagna data genom att jämföra prestanda mellan motorkomponenter och letar efter en fluktuation i standardutförande. När DME upptäcker ett fel, justerar den automatiskt andra motorkomponenter för att kompensera för den felaktiga. Till exempel, om uppgifter från tändstiftet indikerar oegentligheter i tändstiftet bränning, stoppar DME flödet av bränsle till cylindern som fungerar med att tändstiftet. Möjligheten att upphöra med driften av en defekt del kan minska eller eliminera skador på motorn.
Fördelar

DME också hjälper utförandet av bilens elsystem genom att övervaka prestanda av batteriet. DME mäter och justerar laddningsnivå i batteriet för att uppnå maximal prestanda och för att förlänga batteriets livslängd. Addera Expert Insight

DMEs skapa poster av något systemfel som återförsäljare kan komma under rutinunderhåll. Dessa register kan du behålla din bil i topp prestanda skick genom att varna dig för eventuella brister även när det inte finns några tecken på ett problem. DMEs kan användas för att analysera effekten av motormodifieringar genom att läsa de diagnostiska rapporter före och efter några ändringar utförs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112261.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.