Saturn Bil Information

Saturn bilar produceras av Saturnus LLC, ett dotterbolag till General Motors. Penske Automotive är planerad att ta över ägandet. Saturn var tänkt som ett svar på tillströmningen av tyska och japanska kompakta och medelstora bilar översvämmar den amerikanska marknaden i mitten av 1980-talet. Divisionens struktur var liknande den för Chevrolet, Buck och GM: s övriga namnskyltar. Bakgrund

Saturn dotterbolag lanserades 1985, men dess första bil, S-serien, gjorde inte debut förrän 1991. Saturn hade sitt eget distributionsnät och monteringsfabrik i Spring Hill, Tenn S-serien kom som en coupé, sedan och kombi. År 1999 hade 2 miljoner Saturns sålts, enligt fundinguniverse.com.
Vue

Vue är Saturnus kompakt crossover erbjudande och bäst säljande fordon. Debuterade 2002, är det Vue erbjuds i basen XE, mid-level XR och den översta raden och sport-stil Red Line. Den drivs av en 164-hästkrafter 2,4-liters rak fyrcylindrig motor. En 215-hästkrafter 3,5-liters V-6 erbjuds på XE modellerna. Den 257-hästkrafter 3,6-liters V-6 finns på den röda linjen versioner, enligt edmunds.com.
Aura

ekonomiskt och stiliga medelstora Aura ersatte L-serien under 2005. Även om 2,4-liters fyrcylindrig Aura är inte en kompakt, ger det exceptionella gas körsträcka med 22 miles per gallon i staden och 33 på motorvägen. Den kan nå 60 mph på 6,4 sekunder. Det erbjuds endast i två utföranden: basen XE och XR. Standardutrustningen inkluderar luftkonditionering, 17-tums stålhjul, farthållare och en sex-högtalare AM /FM /CD ljudanläggning, enligt edmunds.com.
Outlook Review

Outlook täcker full storlek crossover sport marknaden utility vehicle. Den ersatte Relay minivan under 2007, men produktionen var planerat att avslutas under 2009. Den rymmer upp till åtta passagerare och har mer än 100 kubikfot lastutrymme. Det erbjuds i basen XE och övre nivå XR trim modeller och drivs av en V-6, enligt edmunds.com.
Sky

Sky var Saturnus försök att ansluta sportbil nisch med en pigg tvåsitsig roadster. Den debuterade 2006 och drivs av en blygsam 173-hästkrafter 2,4-liters fyrcylindrig motor. Men den röda linjen trim alternativ utrustad Sky med en turboladdad 260-hästkrafter 2-liters inline-fyra som kunde slå noll till 60 mph på 5,8 sekunder, enligt edmunds.com.
Utgångna modeller

Efter initialt stark försäljning, avtog Saturnus popularitet. Den en gång så populära Ion kompakt sedan var tillverkade 2003 till 2007 medan Relay minivan producerades från 2005 till 2007. Astra, en tre-och femdörrars halvkombi, var en rebadged version av Opel Astra och produceras på den amerikanska marknaden endast för 2008, enligt edmunds.com. Addera GM Slutar Engagemang

2009 lämnade General Motors i konkurs och fick en amerikanska regeringen bailout. GM ledningen fokuserat sin uppmärksamhet på bolagets kärnverksamhet märken Chevrolet, Buick, GMC och Cadillac. Saturn LLC var planerad att säljas till Penske Automotive Group, enligt Associated Press och BusinessWeek. Dess framtid är oviss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112259.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.