Typer av Auto Batterier

Den automatiska Batteriet är synonymt med bly-syra batteri. Emellertid finns det andra typer av batterier som används för bilar. Även om de inte är lika populär som den bly-syra, de växer stadigt i popularitet, främst på grund av tillverknings-och tekniska framsteg. Blybatterier

blybatteri heter så på grund av kombinationen av bly elektroder och sura för att generera el i dem. Läkemedlets 1859, är det den äldsta bilbatteri i tillvaron. Blybatterier har förmågan att leverera hög stötströmmar, vilket gör att cellerna de består av upprätthålla en stor effekt-vikt-förhållande. Denna funktion gör det attraktivt för bil startmotorer. Även blybatterier är det billigast att producera, vilket gör dem den vanligaste auto batteri. På nedsidan, men de är relativt tung och kan explodera om det överladdas.
Nickel-metallhydrid-batterier

Nickel-metallhydrid-batterier kom in i konventionell användning i slutet av 1980, och de är lätta att återvinna på grund av den relativa bristen på giftiga ämnen. De har också hög densitet energi, vilket är den mängd energi som kan hållas i vikt eller volym, så att de kan vara mindre än blybatterier. Dessa styrkor är varför nickel-metallhydrid-batterier används för hybridfordon som Toyota Prius och hybrid versioner av Toyota Highlander, Ford Escape och Saturn Vue. De har sina nackdelar, men: De kan vara cancerframkallande, och gruv-processen kan vara farligt är Addera ditt litiumjonbatterier

Litium-jon-batterier. inte alls lika vanligt i bilar som de andra två typer av batterier på grund av deras komparativa kortare hållbarhet och slitstyrka. Men, de har lägre toxicitet och högre energitäthet (dvs, förmågan att lagra mer energi i en mindre volym) än både bly-syra-eller nickel-metallhydrid-batterier. Säkerhet, kostnader och livslängd oro har begränsat litium-jon-batterier till ett fåtal, oftast dyra, bilar, men ett antal företag att investera i forskning för att övervinna dessa hinder och göra litiumjonbatterier ett idealiskt val för användning i hybridbilar i framtiden.
andra typer av Auto Batterier

Andra typer av auto batterier är sällsynta på grund av allvarliga begränsningar, men har potential att användas i framtiden. Till exempel, är dock nickel-järn-batterier inte så vanligt på grund av deras relativt låga kostnad retention, trivs de på att överdebiterat och överarbetad.
Användningssätt

Bensin bilar har oftast blybatterier. Hybridbilar, å andra sidan, brukar köra på nickel-metall-metallhydrid-batterier för att driva igenom sina försäljningsställen av att minska föroreningarna och bränsleeffektivitet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112235.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.