Scooter Underhåll

En scooter, som alla motorfordon, kräver regelbundet underhåll för att maximera dess livslängd. Även underhåll är oftast att förlänga skotern liv, många underhållsåtgärder har också en inverkan på säkerhet och tillförlitlighet. Från oljebyten till däckbyten, är korrekt underhåll en mycket viktig del av att äga en skoter. Oljebyten

oljebyten är avgörande, särskilt i luftkylda scooter motorer. Luftkylda motorer tenderar att köra varmare än vattenkylda motorer, som de i bilar och lastbilar. Skotrar kör även vid mycket höga motorvarvtal, som snabbt kan skada olja. Scooter oljebyten måste göras var 300 till 500 miles. Oljan bör ersättas med en olja av hög kvalitet avsedd för högre värme, hög kompression motorer. I kallare klimat, fungerar 10W40 motorolja väl. I varmare klimat, är 20W40 brukar rekommenderas.

Tiden, broms och kablar gaspådrag stretch
Bromsar och kablar Throttle och kan påverka scooter prestanda och säkerhet. Regelbunden olja kommer att hjälpa till att hålla kablarna från bindningen eller förtid stretching. Några droppar maskinolja eller WD40 vid de punkter där kablarna lämnar ärmarna och ange kontrollerna kan hjälpa smörja kablarna. Även många skotrar har självåtdragande kablar, är det en bra idé att ha dina kablar kontrolleras vid varje oljebyte.
Bultar och lager

hjulbultar och lager, samt andra fästen skoter, måste regelbundet kontrolleras för täthet. Detta är ofta bäst med varje oljebyte, men i vissa fall kanske du vill göra stickprovskontroller för att se till att allt dras åt väl. Bearing kontroller och smörjning bör ske ungefär samtidigt som oljebyten och ofta ingår i priset för en professionell oljebyte. Det är en bra idé att bära en liten skiftnyckel inställd på din skoter för att dra åt några bultar, som däck och bultar spegel, som behövs.
Däck och Suspension Underhåll

Du bör regelbundet kontrollera dina däck för korrekt lufttryck. Med tiden stötdämpare slitas ut och kan orsaka däcken till inte har ordentlig kontakt med vägen. Slitna däck och stötdämpare äventyrar säkerheten för din skoter och bör bytas ut. Mellan dina regelbundna kontroller och regelbundna kontroller i samband med oljebyten, däck och fjädring underhåll ska vara enkelt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112231.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.