Typer av kompakta bilar

Begreppet "kompakt bil" är i allmänhet ges till en bil tillverkarens minsta modellerna, även om vissa modeller som British-made Mini Cooper är ännu mindre än vad de flesta människor anser komprimerar. Dessa bilar brukar mäta mellan 160 och 180 inches i längd. Presskroppar är storsäljare i den utomeuropeiska marknaden, men har kämpat för att sälja i Amerika, även med stigande bränslekostnader. Coupes

Kompakt kupéer är mestadels två-dörrars bilar som sittplats cirka fyra personer. Chevrolet Cobalt - föregås av Cavalier - är en av de vanligaste modellerna, men GM också gör liknande Pontiac G5. Andra exempel är Ford Focus, Toyota Corolla och Honda Civic.
Sedaner Addera

Vissa komprimerar är byggda som sedaner, med fyra dörrar och en något flackare tak stil än kupéer . Sedans kan ibland plats för upp till fem. Den Kia Rio och Spectra är sedanmodeller, kobolt och Civic görs i kombi form samt
hatchbacks

Hatchback modeller som har en coupe. /sedan-liknande form men med större lagringsutrymme i bak och en bakdörr som öppnas uppåt, sällan gjorda av amerikanska beslutsfattare. Dodge Caliber är en av de få sådana modeller, tillsammans med Saturn Astra. Honda Fit är ett populärt halvkombi.
Subcompacts

subcompacts anses i allmänhet vara mindre än mest kompakta kupéer men större än "mini" bilar. Många av dessa subcompacts har kombi dörrar men är mindre än vanliga kombi bilar. Dessa kan inkludera Chevy Aveo, Chrysler PT Cruiser och Volkswagen Beetle.
Kompakta stadsjeepar

Compact sport /utility fordon är oftast byggda på storleken och formen på mid- size pickup lastbilar med en helt sluten del sittplatser i ryggen istället för en säng. Stadsjeepar anses vara kompakt inkluderar Ford Escape, Saturn Vue, Honda CR-V och Toyota RAV4.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112222.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.