Nissan Motor Information

Sedan dess internationella expansion under 1950-talet, har japanska biltillverkaren Nissan konstruerade och tillverkade ett antal olika motorer. Dessa motorer har använts över Nissan flotta av fordon och, i kommande fall, delades med andra biltillverkare. Fyrcylindriga motorer

Några av Nissans första export modeller presenterade inline-fyrcylindriga motorer. Denna konfiguration användes för bensin-och dieselmotorer. Nissan D motorn var en 0,9-liters bensinmotor som först användes i 1952 Datsun DC-3 roadster. Den D producerades fram till 1955, då den efterträddes av G och C linjer av motorer, som presenterade större förskjutningar och mer övergripande makt. Dessa motorer användes i Nissans Datsun rad av lastbilar samt S211 1959: Datsun första sport car.Nissan har varit engagerad i fyrcylindriga motorer sedan de första dagarna. På senare tid dessa motorer har använts i Altima, Sentra och Versa-modeller.
Sexcylindriga motorer

Nissan har också producerat sexcylindriga motorer sedan mitten av 1960-talet . Ursprungligen var inline-sexcylindriga konfigurationer användas, men sedan 1980-talet, har företräde tenderade mot en V6. Nissans första raka sexcylindriga var 3,0-liters H30 motor 1965. Den användes i Nissan President lyxbil. Den L-serien av Nissan-motorer följde H linjen och inkluderade inline-sexcylindrig LT. Denna motor turboladdad, vilket utgång till 144 hästkrafter. LT Motorn används också 12 ventiler, bränsleinsprutning och en kedjedriven cam. Den användes i sådana populära Nissan modeller som på 1980-talet Skyline, Gloria och Fairlady Z.Nissan 's första V6 motor kom 1984 och var känd som VG. Den användes i flera av Nissans mid-size modeller. Den VQ motorn kvar i produktion idag, vilket V6 makt till Fuga, Skyline, Elgrand och Teana modeller. Nissans nuvarande halo fordon, GT-R sportbil, använder en twin-turbo V6 kallas Nissan VR.
Nissans V8

Nissan har också producerat tre olika bensinmotorer V8, den så kallade Y, VH och VK. Y-motorn tillverkades i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Det var en 4,0-litersmotor med 197 hästkrafter. Y-motorn erbjuds också med elektronisk bränsleinsprutning som Y44, som producerar 200 horsepower.The VH V8 gick i produktion under 1989. Det presenterade en 90-graders vinkel, en aluminium motorblock och fanns i antingen 4.1-eller 4.5-liters förskjutningar. VH användes i vissa Nissan modeller, utan också för Nissan Motors Infiniti varumärke. Nissans VK V8 har varit i produktion sedan 2002. Det har erbjudits med 4,5, 5,0 eller 5,6-liters förskjutningar. VK befogenheter Nissans Armada SUV, Titan pickup och Super GT-versioner av sina 350Z och GT-R-sportbilar. Addera Nissan Diesels

Även i stort sett okända i United States, har Nissan gjort också en serie dieselmotorer. Dessa motorer, varav de flesta är fyra-eller sexcylindriga modellerna, driva Nissans omfattande lista av bussar, skåpbilar och truckar. Exempel inkluderar Nissan Atlas kommersiella lastbil, vilket är vanligt i hela den asiatiska marknaden, och Nissan Civilian, som är en kort eller lång kropp buss finns runt om i världen. Många av Nissans dieselmotorer har även turboladdare, vilket är betydligt vanligare på dieselmotorer än på bensin versions.Passenger bilar och lastbilar som Patrol, har Cedric, Skyline och Gloria har även med dieselmotorer, men sällan i den nordamerikanska marknad där bensinmotorer fortsätter att dominera.
Övriga Nissan Motorer

Nissan har tagit fram ett antal andra motorer under loppet av sin historia. I början av 1970, experimenterade Nissan ingenjörer med en design för en roterande motor, varav visades på 1972 Tokyo Motor Show innan initiativet skrotades. Nissan producerade också ett litet antal V12 motor vid olika tidpunkter. Dessa inklusive GRX-III, en V12 som användes i R382 och R383 racerbilar. En annan Nissan V12 var VTR35. Denna motor användes i Nissan NP35 racer, som bara tävlat en gång innan projektet bakom dess utformning övergavs. Nissan har också experimenterat med naturliga gasmotorer. Idag, med insatser mot alternativa bränslen pågår, har Nissan presenterade Nissan Leaf, som använder en helt elektrisk motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112182.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.