DIY: Trailer trumbromsar

Trailer trumma bromsar medhjälpare i bogsering av tunga laster som annars skulle överbelasta din bogsera bilens bromssystem. De använder en magnet som, när den aktiveras, skjuter två bromsbackar mot en stål trumma. Tunga släpvagnar sysselsätter också en utbrytning säkerhetsfunktion, som är avsedd att engagera bromsarna om dragfordonet lossnar från dragfordonet. Testa

Börja genom att parkera släpet på en plan yta och kopplar loss den från dragfordonet. De flesta vagnar kommer att utrustas med en utbrytning omkopplare avsedd att engagera elbromsarna om släpvagnen blir skild från dragfordonet. Med startström brytaren kommer att monteras på släpvagnen tungan. Dra ut sprinten ur omkopplaren åt bromsarna och skjut släpvagnen bakåt. Hjulen ska låsa upp, om de inte gör det, använd ett test mätare för att testa spänningen vid utbrytningen batteriet. Spänningen bör vara mellan 12 till 14 volt. Om det inte är, ladda batteriet och upprepa testet. Härnäst kommer du att behöva ett fulladdat 12-volts bilbatteri och några leder testa. Anslut den negativa batteripolen med jordplint på släpet elkontakten. Anslut den positiva batteripolen med släpvagnen bromsad effekt terminal i eluttaget. Skjut mot släpvagnen tungan för att se om hjulen låser sig. Addera Demontering

Lossa, men ta inte bort muttrarna på släpvagnens hjul. Om vagnen är utrustad med en tunga jack, sänka den helt. Om inte, helt enkelt in tungan på marken. Place pallbockar under ramen på baksidan av trailern. Lyft tungan med tungan jack eller en domkraft tills släpvagnens hjul är från marken. Ta klackarna muttrar och hjul och däck. För att ta bort bromstrumman, bända fett mössor av axlarna med hjälp av en skruvmejsel. Ta bort sprinten, slott mutter och brickor. Skjut bromsen trummor utanför axlarna, var försiktig så att du inte tappar lagren.
Inspektion

Inspektera interna ledningar bromstrumman runt magneten och där det kommer i kontakt med trumman fästplattan för någon skada på isoleringen. Kontrollera bromsbeläggen för tjocklek (minsta tjocklek varierar enligt stat, följa de lokala föreskrifterna).
Byta bromsbackar

Skorna kuddar hålls på plats av stål stift och klämmorna. Sätt fingret på huvudet av stål stift på den inre sidan av trumman fästplattan. Använd nål-tång för att komprimera hållarfjädern. Vänd låsbrickan ovanpå fjädern tills du kan dra bort stiftet. Ta bort fjädern som förbinder bromsbackarna och dra bromsbackarna från trummorna. För att installera nya bromsbackar, börja med att vrida ställskruven tills den är helt komprimerad. Placera bromsbackarna mot fästplattorna och installera de kvarhållande stiften. Skjut skorna tillsammans för att installera om justering fjädern på den nedre delen av bromsbackarna och sedan dra skorna isär för att installera justerskruven. Skjut trumman över spindeln och sätt lagret. Sätt tillbaka brickan, slott mutter och saxpinne. Tryck försiktigt fettet keps i bromstrumman och smörj lagret med en bil fettspruta. Senaste, installera om hjul och däck.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112180.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.