Smart Fortwo Information

Den smart fortwo är en subcompact tvåsitsig bil som produceras av Smart, ett dotterbolag till Tyskland-baserade Daimler AG. Drivs med en 3-cylindrig motor och väger bara 1,600 pounds, kan det nå upp till 69 miles per gallon. Den erbjuds som en coupé och cabrio cabriolet. Dess utbytbara karossdelar tillåter ägarna att ändra utseendet på sin bil. Origins

Det tyska företaget Smart, tidigare smarta GBH grundades av urmakare Swatch. Smart fortwo står för Swatch Mercedes ART. Fordonet var tänkt som ett ekonomiskt fordon marknadsförs till unga förare. Den biltillverkare har inte varit lönsamt sedan starten, och förhandlingar med General Motors att producera bilen misslyckades. Men tillverkning smart fortwo är nu ett joint venture mellan Swatch och Daimler AG.
Funktioner

infördes för 1998 års modell, var fortwo erbjuds med tre motoralternativ : inline 3-cylindrig turboladdad 0,6-och 0,7-liters bensindrivna versioner och en 0,8-liters turbodiesel. Bilen sitter på en 71,3-tums hjulbas och mäter endast 98,4 inches lång. Hjulbasen ökades till 73,5 inches under 2008. Basen cabrio säljer för $ 11.990. Högre trimmade modeller säljer för $ 16.990. Teorin om fortwo
Parkering

är att dess korta längd och 59,6-tums bredd kommer att tillåta tre fortwos till park sida vid sida i en enda parallell parkeringsplats. Men europeiska städer som München, Tyskland, har gjort en sådan parkering olagligt. Det är också olagligt i de flesta nordamerikanska städer. Den fortwo växte också till 106,1 inches lång under 2008, vilket gör påståendet mindre praktisk.
Transmission

Den första generationen fortwo är utrustad med en 6-växlad manuell växellåda som har ingen kopplingspedal. Istället har bilen en golvmonterad shifter som möjliggör överföring för att fungera som en automatisk. Paddla reglage monterade på ratten för att växla transmissionen är också ett alternativ. Andra generationens modeller har den 5-växlade versionen.
Body

Fordonet har utbytbara plast karosseridelar, medan kabinen skyddas av en styv stålram. Olika paneler kan ändra färg och styling. Den erbjuds som en cabrio med en targa-stil tak som kan tas bort. Den begränsade upplagan Crossblade Cabrio producerades under 2002 utan en vindruta eller dörrar.
Prestanda

Den första generationen bak-motor 0,6-liters turbo genererar 50 hästkrafter, medan den diesel versionen har 40 hk. Den 1-liters version introducerades 2008 har en hög 11.4:1 kompressionsförhållande som ger 71 hk och körs på premium bensin. Den Brabus motor, trimmad av den tyska högpresterande motor specialist Brabus, genererar 98 hk. Europeiska unionen priserna på bensin 1-liters smarta uppnå 50 mpg och 69 mpg för diesel versionen. US Environmental Protection Agency priser gas körsträcka på 41 mpg på grund av strikta amerikanska utsläppsnormer. Addera alternativa makt

fortwo hybrid debuterade 2007. Det har den bensindrivna motorn med en elmotor hjälper till att minska bränsleförbrukningen. Hybriden kan uppnå upp till 55 mph i Nordamerika. En all-electric "ED" modell, kan en toppfart på 70 mph var under utveckling under 2009.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112174.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.