Typ av bilar som kan drivas med etanol

Att köpa en bil blir en allt förvirrande uppgift. Eftersom det blir allt tydligare att använda bensin som primär energikälla är ohållbar, har alternativ för alternativa energikällor blir tillgängliga. Ett sådant alternativ är etanol, eller E-85. Med de flesta stora biltillverkare som producerar etanol-vänliga modeller, kan det tyckas självklart att köpa en av dessa fordon. Men, det finns överväganden innan du konverterar till en av dessa mer miljömedvetna bilar. Vad är E-85?

E-85 är en bränsleblandning bestående av 85% etanol och 15% bensin. Medan all bensin innehåller etanol, vanligtvis det inte finns mer än 10%. Etanol är en alternativ energikälla för bilar, ungefär som el eller vätgas och en gång tänkt att vara den mest praktiska av alla. Etanol är renare och billigare än bensin, men viktigast är förnyelsebar. Men medan etanol är en av de mer populära alternativa bränslen som används, har det ersatts inte bensin som den vanligaste bränslet.
Flex Fuel Vehicles

flera stora auto beslutsfattare, däribland Ford, GM och Toyota erbjuder "Flex Fuel" fordon. Flex Fuel Vehicles kan köras på vanlig bensin, samt E-85 Etanol. Medan Flex Fuel kompatibilitet varierar med modell och år, många populära modeller som Ford Explorer, Chevrolet Impala, och Toyota Tundra kan acceptera E-85. Vanligtvis Flex-Fuel kompatibilitet betecknas med ett märke på baksidan av fordonet, oftast nära modellens namnskylt. Den extra kostnaden för Flex Fuel kompatibilitet, om det finns någon, är ofta försumbar.
Fördelar

Etanol är en förnyelsebar resurs, eftersom det kommer från majs och andra växter. Eftersom etanol kan produceras inom landet, kan det hjälpa potentiellt förbättra den amerikanska ekonomin och samtidigt minska beroendet av utländsk olja. Kostnaden för en E-85 fordon över samma modell med en bensinmotor är bara ofta unsubstantial och E-85 bränsle är ofta billigare än bensin. Dessutom, fordon som använder E-85 etanol ger mindre utsläpp. E-85 är giftfri, vattenlöslig och biologiskt nedbrytbart.
Överväganden

och med augusti 2009, är E-85 Etanol genomsnittliga priset i USA $ 2,01 per gallon, är medan blyfri bensin för närvarande kostar $ 2.60. E-85 är över 22% billigare än vanlig bensin. Men att hitta en E-85 tankstation är en helt annan sak. Medan det finns nästan 2.200 bensinstationer som säljer E-85 etanol i USA, har många stater och kommuner, däribland Vermont, New Hampshire och Washington, DC, inte en enda station. Medan Flex Fuel fordon kan köras på E-85 eller bensin, de pengar som sparas potentiellt på bränsle och minskade utsläpp skulle bero på närhet till en av dessa stationer.
Missuppfattningar

E-85 fordon ibland tänkt att vara mer bränsleeffektiv än fordon som drivs med bensin, eftersom E-85 har ett högre oktantal än bensin. Men eftersom fordon som tillverkas av stora biltillverkare är Flex Fuel fordon och inte optimerad för etanol bruk, kommer förarna att uppleva en 10% eller större minskning av deras bränsleeffektivitet. Detta är en fråga för alla som överväger att investera i en Flex Fuel, speciellt om bränslekostnaderna är en faktor.
Varning

alltid försiktig vid bränslepåfyllning ditt fordon. Vissa fordon tyder på tanklocket huruvida de kan acceptera E-85 etanol. Om du är osäker på om din bil kan acceptera E-85 etanol, kolla med din mekaniker eller generalagenten där du köpte bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112173.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.