Honda VTEC Information

Honda introducerades VTEC teknik i de 1989 japanska Integra med B16A motor. Sedan sin debut har VTEC blivit omåttligt populär bland konsumenterna på grund av dess förmåga att förbättra prestanda och effektivitet likadana. VTEC är för närvarande tillgänglig på en majoritet av Honda och Acura bilar. Vad är VTEC?

VTEC, som står för Variable Valve Timing och Lift Electronic Control, är ett ventilsystem som presenterar överliggande kamaxlar som presenterar flera uppsättningar olika finslipat lober. VTEC tillåter motorn att växla mellan mer konservativa och aggressiv kamprofiler. Luftflödet är begränsad vid lägre varvtal för att upprätthålla en stabil tomgång och bränsleeffektivitet. Vid högre varvtal, kamaxlarna övergå till de mer aggressiva lober, vilket ger mer hästkrafter och prestanda.
Prestanda

ursprungliga VTEC-systemet fanns på högpresterande Honda motorer och var mycket populärt med import tuners. Den första bilen tillgänglig med VTEC var JDM Integra, men det var snart tillgänglig på MUSD Integras, inklusive högpresterande GSR och Type-R-modeller. VTEC fanns också tillgängliga i Civic, CRX, Civic Si, Del Sol, Preludium och NSX. Tack vare VTEC, var Honda kunna uppnå mycket höga hästkrafter från mycket låg förskjutning, når över 100 hk /liter på vissa modeller.
VTEC-E

VTEC är inte bara används för att öka hästkrafter. Den VTEC-E system finns på bilar som Civic VX, som används variabla ventiltider för att öka bränsleeffektiviteten. Istället för att maximera luftflödet vid höga varvtal, constricts VTEC-E system för luftflödet vid låga varvtal, vilket gör för en magrare bränsleblandning som ökar bränsleeffektiviteten. Tack vare VTEC-E, var 1992 Honda Civic VX EPA-rankad på 49 mpg på landsväg och 39 mpg i staden. Addera i-VTEC Performance

En ny avancerad VTEC-systemet, som kallas i-VTEC (eller intelligent VTEC), infördes 2001. I-VTEC fungerar på ett liknande sätt som den ursprungliga VTEC-systemet. Det finns fortfarande olika kamprofiler för höga och låga varvtal funktioner, men i-VTEC har kontinuerligt variabel timing inloppsventil. I-VTEC är också datorstyrd och möjliggör en mycket optimerad vridmoment.
Andra i-VTEC-system

Uttrycket "i-VTEC" inte alltid hänvisa till prestanda modellerna, men. Honda har i-VTEC motorer som fungerar på ett sätt som liknar VTEC-E och maximera bränsleeffektiviteten av en återhållande luftflödet. Och en annan Honda motor som stänger av hälften av cylindrarna enligt låg hastighet och ljusintensitet operation är också kallas en i-VTEC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112165.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.