Saturn Automobile Information

Amerikanska biltillverkaren General Motors producerade bilar under Saturn varumärket mellan 1990 och 2009. Saturnus grundades 1985, som ett sätt att konkurrera med den växande populariteten för nybörjar import i USA. Genom 2009, hade GM gjort planer på att sälja Saturn som en del av dess konkurs omstruktureringen. Bilarna Saturn producerade mellan 1990 och 2009 var typiska för inköp trender av amerikanska bilköpare. Saturn S-serien

Den första bil som säljs av Saturn var känd som S-serien. Det fanns som en sedan (SL), coupe (SC) och två år senare som en kombi (SW). Saturn S-serien var en kompakt bil som användes en front motor /framhjulsdrift layout. Bilen byggdes på GM: s Z-plattformen, som utvecklats av Saturn och senare delas med andra GM-modeller, inklusive flera Pontiacs. Under sina tretton år körning, var S-serien uppgraderas kontinuerligt med nya funktioner och alternativ för att hålla den konkurrenskraftig med samma prisklass små bilar från Honda och Toyota. En av de mest anmärkningsvärda dragen i Saturn S-serien

var dess användning av plast karosseridelar. Förutom att minska kostnaderna och vikt, var dessa paneler resistenta mot bucklor, ett faktum att Saturnus bjudet i sin reklam. En annan unik del av S-serien, anländer med coupe modell av 1999, var en liten, bakre gångjärnsdörr bakom förarsidans dörr för att ge lättare tillgång till bilens baksäten.
Saturn Ion och Astra

började 2003 Saturnus sälja Ion som en ersättare till sin S-serien. Den Saturn Ion byggdes på GM: s nya universella Delta-plattformen. Den Ion var tillgänglig som en fyradörrars sedan samt en fyrdörrars quad coupe med små bakdörrar som de som debuterade på 1999 SC. Den Ion såldes med ett urval av flera inline-fyrcylindriga motorer. Både manuella och automatiska växellådor fanns också, tillsammans med en kontinuerligt variabel transmission på vissa Ion modeller.

Försäljningen av Ion aldrig matchade de av S-serien och den lades ner under 2007. Den nya Saturn Astra, som byggdes av GM i Europa som Opel Astra, ersatte Ion. Astra var en kompakt halvkombi med tre eller fem dörrar byggda på samma Delta-plattformen som Ion. Saturn Astra försäljning slitage under 2008 och nr 2009 modellerna importerades.
Saturn stadsjeepar

2002 vågade Saturnus i Sport Utility Vehicle marknaden med Saturn Vue. Denna kompakta SUV var den första bilen att använda GM: s Theta-plattform. Den Vue erbjöds med en inline-fyrcylindrig motor, samt en valfri V6 motor och senare som en gas /el-hybrid (kallas vue gröna linjen). Den Vue blev snabbt Saturnus bästsäljande fordon och uppdaterades i termer av utseende och funktioner för 2008 års modell

Förena Vue i Saturnus,. S SUV lineupen var Saturn Outlook 2007. Outlook var en full-size SUV som tog platsen för en trasig Saturn Relay minivan, säljs endast mellan 2005 och 2007. I Outlook ingår plats för åtta samt fällbara säten för att möjliggöra en stor lagringskapacitet. Den Saturn Outlook drevs av en V6-motor. Både Vue och Outlook erbjöds med två-eller fyrhjulsdrift.
Saturn Sky

Under 2006 började Saturnus sälja sin första sportbil, Saturn Sky roadster. The Sky använde GM: s Kappa-plattform och liknade Pontiac Solstice roadster, med vilken det delade många delar. Förutom en stark försäljning, hade Sky den extra fördelen att fungera som en "gloria fordon," föra ett förnyat intresse för hela Saturnus lineup.

Sky presenterade en motor fram /bakhjulsdrift layout är typisk för de flesta sportbilar. Det var också i en särskild resultatinriktad Red Line version. The Sky Red Line kom med en 2,0 liters turboladdad inline-fyrcylindrig motor som bedömdes vid 260 hästkrafter och gav Sky en topphastighet på över 140mph.
Övrigt Saturn Models

År 2000 lades Saturnus i L-serien i sitt sortiment som en linje av medelstora sedaner och kombibilar. Erbjuds med en serie av fyra-och sexcylindriga motorer, sålde L-serien aldrig bra och ersattes av Saturn Aura 2006. Aura var endast tillgängligt som en 4-dörrars sedan i en front motor /framhjulsdrift layout. Försäljningen var vida överlägsen de i L-serien och Aura hette den nordamerikanska bil av året i 2007. Saturn sålde Aura i basnivån XE trim samt en XR premiumpaket, presenterade The Aura XR en 3,6 liters V6-motor, en sexväxlad automatisk växellåda, speciella 18-tums aluminiumfälgar, en premie ljudsystem, och tillgängliga läder sittplatser .

En hybrid gröna linjen Aura såldes under 2007, men låga nivåer av kundens intresse ledde GM att avbryta hybrid efter bara ett år av produktion.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112161.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.