Hur du läser Datum Kodad på Trojan Golf Cart Batterier

Elfordon batterier leda ett hårt liv. Även om Trojan konstruerar sina EV batterier med tjockare plattor och ett djupt cykel konstruktion, oddsen är att dessa batterier fortfarande slits ut långt innan golfbil chassi gör. Helt nya batterier är inte billigt - mellan $ 80 och $ 200 på genomsnittet, som i denna publikation - att använda batterier ett attraktivt alternativ för köpare som vill komma tillbaka på vägen. Men tiden spelar förödelse på batteritiden, vilket gör att veta tillverkningsdatum avgörande för att säkerställa att du inte köper någon annans skräp. Saker du behöver
skyddsglasögon, gummi gloves.towel eller trasor
Visa fler instruktioner
1

Ta bort batteriet från din golfbil och rensa bort det. Batterier - speciellt sådana som används i off-road utrustning som golfvagnar - kan få grungy, och det kommer att göra de stansade svårläst. Använd bakpulver, vatten och en tandborste för att rengöra polerna off nog att göra stansrester läsbara.
2

Notera alfanumeriska stämpel på batteriets pluspol. Denna stämpling anger den dag batteriet sattes ihop men innan det blev elektrolyten som gjorde det fullt aktiva. Brevet motsvarar en månad, med "A" anger januari "B" februari och så vidare. Numret bredvid det är dagen för monteringen. Så gick ett batteri med en positiv terminal stämpling av E12 tillsammans (utan elektrolyt) den 12 maj.
3

Kontrollera stämpling på din minuspol. Denna terminal stämpling anger månaden och året batteriet fått sin elektrolyt och transporterades från Trojan fabrik. Månaden-bokstäver systemet fungerar likadant, men på den negativa terminalen numret motsvarar den sista siffran i ett år. En "2" på detta område skulle kunna betyda "2002" eller det kan betyda "2012", Trojan ger ingen indikation av decenniet, så det är upp till dig att se skillnaden mellan en en-årig batteri och en 11-årig -gamla batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112154.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.