Mustang Cars Historia

Mustang har producerats av Ford Motor Company sedan 1964 när man införde coupe i en marknadsföring blitz. Fordonet var en skapelse av Ford Division Chief Lee Iacocca som försökte fånga marknaden Baby Boomer som var på väg att köra ålder i början av 1960. Bilen har sedan dess blivit en amerikansk popkultur ikon och revolutionerat hur framtidens bilar konstruerades. Origins

Ford designers fokuserade på en billig men sportig bil som ungdomarna hade råd eller att deras föräldrar skulle köpa för dem.
Models
< p> Den Mustang erbjöd 2-dörrars coupé, cabriolet och 2 +2 fastback, med endast en 170-kubik-tums Falcon 6-cylindrig motor eller 260-CI V-8 initialt erbjuds.


Shelby Mustang

Mustang sportiga image uppmanas tidigare race pro Carroll Shelby att modifiera fabriken Mustangs med en högpresterande motor och sport paket för 1965-1969 modeller.

"Bullitt" Mustang

Mustang vunnet berömd som en högpresterande fordon i 1968 Steve McQueen filmen "Bullitt" på grund av filmens testosteron-drivna biljakt med en Dodge Charger i San Francisco.
Purister Cry

1974-1978 Mustang avvikit från sitt ursprung, som var baserad på Pinto Småbilsklass ramen i en energibesparande flytta och konkurrera mot den populära Toyota Celica.
Idag

Mustang tillbaka till sina rötter i 2005 med en aggressiv, muskulös look, som förekommer tillsammans med en ny generation av Shelby högpresterande versioner. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112151.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.