Vad är en Hardtop Car?

Begreppet "hardtop bil" hänför sig allmänt till alla bil med ett fast tak tillverkad av ett styvt material. Mer specifikt, hardtop bilar är antingen konvertibler med infällbara eller avtagbar hårda toppar eller slutna bilar med en "pelare-less" design. I båda fall erbjuder en hardtop bil flera fördelar jämfört med mjuk-top cabrioleter. Fördelar

Hardtop bilar är i allmänhet mer tätas till elementen än soft-top konvertibler, hindrar luft och fukt tränger in i hytten genom sömmarna runt taklinjen. Det gör hardtops särskilt önskvärt i områden där regn och kyla är vanliga. Ökad isolering är en annan fördel med hardtop, på grund av sin tyngre konstruktion, vilket hjälper till att hålla bilarna varmt på vintern och svalt (från luftkonditionering) i summer.Hardtops också erbjuda isolering mot ljud, med överdriven väg-och vindbrus ett vanligt klagomål av förare av en bil med en mjuk top.Security är en annan faktor, eftersom de flesta mjuka toppar är lätt punctured.Finally, på grund av ökad kostnad, hård-top konvertibler är en symbol för lyx, speciellt på up-market bilar.


Hardtop Konvertibler

I många fall, termen "hardtop" används för att hänvisa till någon cabriolet med ett avtagbart styvt tak i stället för en mjuk, flexibel väv (duk) eller plastkomposit tak. Eftersom de flesta tidiga bilar var öppen för element, blev taktyper viktigt för köparna. Tidiga hardtop i allmänhet gjorda av trä och ingår glasfönster. De skulle användas under vintermånaderna, medan en fällbar sufflett kan fästas i varmare väder när föraren var mer benägna att köra med bilen open.Modern hardtop konvertibler har en av två stilar:. Avtagbara hardtops och infällbara hardtop

Löstagbara Hardtopsen

Avtagbara hardtops är fasta tak som kan lyftas bort från bilen, vanligen i ett stycke. Användningen av moderna material gör att flyttbara hardtops idag är tillverkade av lätta metallegeringar, plast och glasfiber. Ett glas bakruta är ibland ingår för maximal synlighet, på grund av försämring av transparent plast med tiden. Avtagbara hardtops tillverkade av lättviktsmaterial kan oftast lyftas bort genom att en eller två individer. Andra kräver en lyftanordning av något slag, vilket gör dem mindre benägna att tas bort och ersättas ofta. Vissa bilar med löstagbara hardtops inkluderar även mjuka toppar som kan höjas och sänkas under varma vädret månader, med hardtop reserverad för vinterbruk.
Retractable Hardtopsen

Retractable hardtops är i huvudsak en stel version av en fällbar sufflett. Ett plåttak är oftast gjord av tre eller fyra svängbara paneler och kan höjas och sänkas automatiskt. På grund av deras mekaniska komplexitet, infällbara hardtops är bland de dyraste formerna av suffletten. Motorn som behövs för att höja och sänka den övre, samt hardtop själv, även ad en betydande vikt till bilen, vilket gör det fällbara taket vanligare på lyx konvertibler än sportbilar. Retractable hardtop också uppta antingen bagageutrymme eller egen separat förråd och generellt minskar lastkapaciteten.
Pillar-mindre Hardtopsen

annan typ av hardtop bil är det så- kallade "pelare-less" design. Dessa bilar är inte konvertibler (även om de ibland kallas sådana, på grund av deras likhet med en cabriolet med förhöjt tak) men har en hardtop som stöds främst av kroppen element runt vindrutan och bakrutan. I 4-dörrars modeller finns det ingen vertikal Karosstolpe (B-stolpen) mellan de två dörrarna, skapa en bred öppning för inresa till de främre och bakre sätena när båda dörrarna är öppna. Pillar-minus hardtops var vanliga under 1950 och 1960.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112128.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.