Historien om Ford Power Stroke

Ford Power Stroke är en turbodiesel lastbil motor som har producerats sedan 1994. Avsedd att konkurrera med lastbilsmotorer från andra amerikanska biltillverkare har Power Stroke förfinats genom åren för att driva Fords E-serien och F-serien fullstora lastbilar. Föregångare

Före införandet av den första Ford Power Stroke motor 1994, använde Ford en 7,3-liters dieselmotor i många av sina lastbilar. Produktionen startade 1988. Denna motor var inte turboladdad och används indirekt insprutning. Genom 1993, hade en turbo version lagts, baserad på Fords nuvarande 6,9-liters indirekt insprutning diesel engine.In 1989 började Dodge erbjuda sina "B-serien" motorer i sin lastbil linje. Tillverkas av Cummins, var B-serien finns som inline 4 - eller -6 cylindrig dieselmotor. Som Ford sökte en ersättare för sina 7,3-liters dieselmotorer, var behovet av att konkurrera med B-serien beaktas.
Introduktion

Ford utformningen på sin 7,3- liters dieselmotor för 1994 års modell. Power Stroke Namnet användes först halvvägs genom 1994. Den nya motorn används direktinsprutning för första gången, tillsammans med elektriska bränslespridare. Det var kraften injektorer som inspirerade namnet Power Stroke. En turbo i kombination med en intercooler som ökade hästkrafter och gjorde Power Stroke idealisk för att ingå i Fords tyngre vehicles.The ursprungliga Ford Power Stroke kvar i produktionen genom 2003 års modell, vilket gör det bland Fords längsta produktionen löper under en enda motor.
Addera Evolution

Under 2001 introducerade General Motors sin Duramax linje av diesel lastbilsmotorer, som konkurrerade direkt med Ford Power Stroke. För att hålla jämna steg, introducerade Ford en ny upplaga av Power Stroke 2003. Den nya Power Stroke var en 6,0-liters turbodiesel. De första åren av produktionen var katastrofal, med Ford tvingas återkalla hundratals lastbilar och erbjuder full motorbyten till många ägare vars motorer misslyckades medan fortfarande under garanti. Tilltäppta ventiler var ansvariga för de flesta av dessa problem. Tekniska ändringar hjälpte, men tog inte bort, mottog den här issue.Drivers av Ford lastbilar med den nya 6,0-liters Power Stroke frekventa "check engine" varningar från sina omborddiagnos instrument, och återförsäljare såg en flod av garantiåtaganden och allmänna klagomål . Under 2007 misslyckades 6,0-liters Power Stroke viktiga federala utsläppsnormer och var tvungen att ändras ytterligare.
Senare versioner

Federal utsläppsnormer stavade slutet av 6,0 -liters Power Stroke. För 2008 års modell, presenterade Fords nya Super Duty lastbilar en ny motor Power Stroke. Den nya motorn hade en cylindervolym på 6,4 liter och en effekt på 350 hästkrafter och 650 ft.lb. av vridmoment. Den körde på speciella låg-sulfer dieselbränsle. En reviderad turboladdare var framgångsrik i att öka effekten och effektiviteten av den nya Power Stroke.Ford är nästa version av Power Stroke var avsedd för 2011 års modell. Den nya motorn, som kallas "Scorpion", snarare än "Power Stroke" var avsedd för bränsleeffektivitet, låga utsläpp och total tillförlitlighet i ett försök att ta bort stigmatiseringen felen av 6,0-liters Power Stroke.


Tillverkning av Navistar

Ford Power Stroke byggdes ursprungligen av Navistar Corporation vid anläggningar i Alabama och Indiana. Navistar har en lång historia av att producera motorer för industriellt bruk, liksom skolbussar, fordon gården och lastbilar personbilar. Förbindelserna mellan Ford och Navistar drabbades när 6,0-liters Power Stroke motorn upplever misslyckanden i volym, med varje företag beskylla andra för tekniska bristerna. Under 2003 stoppade Navistar producera Ford Power Stroke. Ford har producerat motorerna internt sedan. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112127.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.