Fördelar och nackdelar med en Rotary Engine

Även om det inte vanligt i moderna bilar, roterande motorer erbjuder en drastiskt annorlunda alternativ till konventionella kolvmotorer kolvar förbränning. Medan biltillverkare som använder en roterande motor är snabba att peka på dess många fördelar, det finns också vissa nackdelar. För-och nackdelar av en roterande motor förklara varför det är att föredra i vissa tillämpningar, även om det inte är en standard som erbjuder i de flesta bilar. Mekanisk Operation

En roterande motorn använder en triangelformad rotorn att dela utrymmet inuti motorn, vilket möjliggör en vanlig fyrtakts cykel av intag, kompression, tändning och avgaser. Den roterande rotorn transporterar bränsle till de olika motorrum för varje ben av cykeln. På detta sätt, det liknar en återgående kolvar. Roterande motorer kan byggas med valfritt antal rotorer, likt flera antal cylindrar som erbjuds i kolvmotorer. Rotorerna engagera en drivaxel, som sedan driver bilens drive mekanism (propellern på ett plan, eller hjulen på en bil).
Simplicity

Ett av stora fördelarna med en roterande motor är dess mekaniska enkelhet. En roterande motor innehåller betydligt färre delar än en jämförbar kolvmotor. Detta kan minska kostnaderna för konstruktion och tillverkning. Detta leder också till minskad vikt.

Jämfört med vanliga kolvmotorer: motorns roterande motorer innehåller inga ventiler, kamaxel, vipparmar, kamaxelremmar eller svänghjul. Allt detta innebär minskad vikt, färre möjligheter för fel och enklare reparationer. När roterande motorer först utvecklades, användes de för att driva flygplan, dra nytta av den roterande motorns höga effekt-vikt-förhållande.
Andra fördelar

Tack vare sin revolutionära rörelse, driver en roterande motor med mindre vibrationer än en kolvmotor. Detta gör roterande motorer som ska trimmas för att köras med högre varvtal, vilket ger mer kraft.

Annan fördel med roterande motorn är att i händelse av ett haveri, kommer motorn inte att ta upp. Förlust av kompression eller andra vanliga källor för motorbortfall kommer sannolikt att resultera i en allvarlig förlust av makt, men den roterande motorn fortsätter att köra för en tid, medan en kolvmotor kommer att stoppa driften omedelbart under liknande påfrestningar.

nackdelar

roterande motorer innehåller designelement som leder till operativa nackdelar också. Läckage mellan motor kamrarna är vanligt och leder i allmänhet till en förlust av effektivitet över tiden. Dessutom är roterande motorer inte förväntas pågå så länge som traditionella kolvmotorer: motorns. Andra designelement leda roterande motorer att målmedvetet bränna motorolja i små mängder, vilket kräver att oljenivån ofta kontrolleras och läggas till. Den ökade underhålls-och kort livslängd gör roterande motorer föredra för vissa andra tillämpningar än massmarknaden bilar.
Applications

Eftersom roterande motorer är osannolikt att gripa under operativ misslyckande, de är ett mycket säkrare val för flygplan, vilket gör att piloten av ett plan med ett motorbortfall tid att landa säkert. Roterande motorer används också i sport-och tävlingsbilar, främst i Mazda RX-serie av sportbilar. Detta beror främst på den roterande motorn förmåga att köra vid höga varvtal och ger mer makt över en kortare duration.

Andra program som drar nytta av den roterande motorn fungera inkluderar go-karts, vattenskotrar, gasgeneratorer , motorcyklar och motorsågar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112126.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.