Vad är en GM Pontiac?

Den Pontiac har producerats av den Detroit-baserade General Motors sedan 1926. Under 2009 GM meddelade att det var slut på bilen linjen produktion. För många decennier, tjänade Pontiac som en utklädd Chevrolet. Det delade samma konstruktionsegenskaper men med smärre styling tweaks och mer krom. Det tillät köpare att intensifiera i status. Genom 1990-talet alla GM-produkter delade många av samma alternativ, vilket gör Pontiac överflödig. Origins

Pontiac var resultatet av en sammanslagning mellan Michigan-baserade Pontiac Spring & Wagon Works Company och Oakland Motor Car Company 1908. GM köpte Oakland ett år senare och 1926 lanserade Pontiac sidan av sitt nuvarande Oakland. När Pontiac försäljningen överträffat Oakland, var den linjen tappade och Pontiac var en GM erbjudande. Addera GM familj

Pontiac var en stadig säljare under hela 1930-talet, kompletterar Chevrolet, GMC lastbilar, Cadillac, Buick och Oldsmobile. Den satt mellan Oldsmobile och Chevrolet i hierarkin eftersom det ansågs en stabil, pålitlig bil linje med några blomstrar för att skilja den från dess tydligare bror, Chevrolet.
The 1930

Under sitt första år i produktion, var mer än 76.000 Pontiacs sålda. Genom 1933, var det den billigaste bilen på marknaden utrustad med en rak 8-cylindrig motor. Fram till början av 1950-talet var det antingen utrustad med rak-8 eller en vanlig V-8. De flesta av dess komponenter kom från Chevrolet att hålla kostnaderna nere.
Efterkrigstiden

primär egenskap av Pontiac var dess krom strimma som började vid grillen, sprang längs mitten av huven mot vindrutan, och fortsatte sedan ner stammen. Dess huvprydnad av en indisk chef härrör från Pontiac namne, Chief Pontiac, som kämpade britterna i Michigan under det franska och indiska kriget. Därför var modellerna heter hövding och Star Chief. Under 1956 Addera makeover

, väckte Pontiac GM Semon Knudsen i chefsingenjör John Z. De Lorean att ge Pontiac en bild makeover. De traditionella silverstreck och Chief Pontiac huvprydnad försvann 1957. Under samma år, debuterade den högpresterande lyx Bonneville, utrustad med alla alternativ i GM: s arsenal och en bränsleinsprutning V-8. Vid ett pris på $ 5800, kostar det dubbelt så mycket som den genomsnittliga Pontiac.
GTO

De Lorean nästa projekt var GTO, som bygger på den befintliga Pontiac Tempest. GTO, som drivs av en 389-kubik-tums V-8 motor, erbjöds som en coupe, hardtop coupe eller cabriolet. Det innehöll krom ventil täcker, ett dubbelt avgassystem, en golvmonterad Hurst shifter, huva skopor och speciella GTO märken. Tack vare De Lorean s Bonnevile och GTO, fick Pontiac en sportig image.
1970

Pontiac förstärkte sin trovärdighet som en högpresterande bil linje med införandet av 1967 Firebird, syskon av Chevrolet Camaro. Den största skillnaden mellan de två var Firebird främre stötfångare integrerad i karossen och dess taillamp designen togs från GTO. Eldfågeln var Pontiac långa svanesång, kvar i produktion fram till 2002. Men andra än den långdragna Firebird, förlorade Pontiac som 1960-70s magi som GM fokuserar på Chevrolet, Buick och Cadillac.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112125.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.