Historien om Suzuki Cars

Japanska biltillverkaren Suzuki har tillverkat bilar sedan 1955. Trettio år senare, sålde Suzuki sina första bilar i USA. Under hela sin historia har Suzuki satt fordonsindustrin trender och svarade på kundernas krav genom att ta itu med de ständigt föränderliga behoven hos förare runt om i världen. Origins

Grundades 1909 av Michio Suzuki, Suzuki företaget ursprungligen tillverkades vävstolar. Under den första hälften av nittonhundratalet, expanderade företaget att tillverka motorcyklar och, så småningom, bilar under namnet Suzuki Motor Company, Limited. Var tillgänglig för försäljning i Japan i Málaga

Suzukis första bil att vara massproducerade 1955. Dubbade "Suzulight," det var den första ultralätta bilen, en klassificering som blev nödvändigt eftersom Japan in i världen av körning kultur. Den Suzulight drevs av en blygsam 360cc tvåtaktsmotor. Det var också revolutionerande för bland annat sådana mekaniska egenskaper som rack-and-pinion styrning och oberoende fjädring.
Tidiga historia

Suzuki fortsatte att fokusera på sina mycket populära motorcyklar, öppnar en direkt import återförsäljare i USA 1963. Bil utvecklingen tog ett baksätet till inte bara motorcyklar utan också nya terrängvagn inklusive den första fyrhjulsdrivna ATV.

Bil produktionen har fortsatt att avancera, men eftersom Suzuki erbjöd sin första van 1968. Andra kompakt kupéer och sedaner var utformade för att hålla upp med snabbt växande fordonsteknik. Den populära Suzuki Alto (en subcompact modell, känd som en "kei bil" på den japanska marknaden) infördes 1979 och har varit i kontinuerlig produktion sedan dess.
Inträde till Förenta States

År 1981 fokuserade Suzuki på internationell expansion. Denna strategi har lett till en överenskommelse med amerikanska auto jätten General Motors under vilka Suzuki modeller skulle vara "rebadged" och säljs under varumärket Chevrolet i USA. Den första modellen att få denna behandling var Suzuki Cultus, en kompakt tre-dörrars halvkombi som såldes i USA som den Chevrolet Sprint med början 1985.

Ett år senare Suzuki introducerade Samurai, en kompakt, Jeep -liknande SUV. Suzuki bilar, så småningom säljs under Suzuki namnet när stigmatiseringen utländska bilar bar bort, var genast populär som Suzuki överträffade andra japanska aktörer på den amerikanska marknaden med stark försäljning från början.
Evolution

Suzuki erbjuds andra populära modeller genom 1980 och 1990. De flesta var små bilar som förs till USA efter att ha visat sig på den japanska marknaden. Dessa inklusive Suzuki Swift, som var populär i USA som både halvkombi och kombi. Sidekick SUV (och liknande Geo Metro) producerades i Kanada under pågående samarbete med GM. Sidekick blev en av Suzukis bäst säljande och mest kända modeller.

Senast 2006 Suzuki såg årlig försäljning i USA topp 100.000 enheter. Bolagets små, prisvärda bilar får det att uthärda den totala minskningen av bilförsäljningen som följde av den snabba ökningen av bensinpriser under 2000-talet och kreditkrisen 2008-2009.
Aktuella modeller

Som av 2009, erbjuder Suzuki sex modeller i USA. Den SX4 Sport är en kompakt sedanmodell som representerar Suzukis nybörjar erbjudande. Ett derivat kombi kallas SX4 Crossover och har fyrhjulsdrift. Suzuki Grand Vitara är en kompakt SUV med fyrhjulsdrift. Den XL7 modellen är en mer upp-skala SUV. Slutligen erbjuder Suzuki två pickup lastbilar, så kallade Equator Extended Cab och ekvatorn Crew Cab. Av Suzukis full auto lineup, närmar bara xl7 riksgenomsnittet priset för en ny bil på runt $ 25.000.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112119.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.