Historien om Cadillac

General Motors tillverkar Cadillac lyxbil, som har blivit en statussymbol för rikedom och prestige. För 70 år, blomstrade det som GM: s största varumärke, även under den stora depressionen, men snubblade dåligt under 1970 och 1980 till följd av oljekriserna och förändrade smak av bilismen allmänheten. Även om GM är fast i en djup ekonomisk kris under 2009, har sin Cadillac Escalade väckt marque tillbaka till dominans. Early Years

Cadillac Automobile Company grundades av Henry Leland 1902 i Detroit, Michigan, efter en orolig förening med den spirande Ford Motor Company. Företaget fick genast ett rykte för innovativ teknik teknik, inklusive inrättandet av ett komplett elsystem, ett plåttak och en tillförlitlig manuell växellåda.
Luxury Defined

starten, var Cadillac att bli en lyxbil med komfort och avancerad ingenjörskonst. År 1910 presenterade Cadillac en helt sluten hytt, vilket var mycket ovanligt för eran. Vid 1915 var det den snabbaste bilen på vägen, som drivs av en 70-hästkrafter flathead V-8 som kan nå 65 mph.
Ange General Motors
< p> General Motors köpte Cadillac 1909, ett år efter GM bildades som ett moderbolag till flera andra märken. Förutom att producera en linje av lyxiga bilar, var den Cadillac chassi som används för att bygga kommersiella limousiner, begravningsbilar och ambulanser. Enligt General Motors Addera flercylindriga Era

, pre-war Cadillacs tillverkades så stora, massproducerade bilar som utstrålade lyx i specialbyggda organ och interiör utnämningar. I mitten av 1930-talet, utvecklades det V-12 och V-16 motorer. Gas körsträcka var aldrig ett problem och dessa motorer levererade en jämn, tyst och kraftfull ride. Addera Madcap 1950

GM Design Högsta Harley Earl höll anmärkningsvärt inflytande i marknadsföring och utseende av Cadillac. I den tidiga efterkrigstiden, var Earls uppförstorade personlighet och företagens makt framkommer i en ny linje av större modeller som år 1948 presenterade den första stjärtfenan. Designad för att efterlikna P-38 Lightening stridsflygplan, var Cadillac svanfenor blygsamma gupp på baksidan för att hysa bakljusaggregat. År 1959 nådde Cadillac Eldorado tailfins löjliga proportioner och köparna höll sig borta, vilket ledde till Earls pensionering från GM.
Katastrofala 1970

1968-1972 Cadillac Eldorado var höjdpunkten av lyx och teknik. Det kom omkull med 1973 och 1978 bensin brist. Dessutom hade Cadillac vuxit självbelåtna och svarade dåligt på den nya miljön. Köpare vände sig till billigare japanska importen. Cadillac reagerade med den kompakta Sevilla 1975, vilket drevs av en Oldsmobile 350 V-8. Den nedskurna Cadillac tvingades kannibalisera delar från andra mindre GM bilar. Medan Sevilla överlevt i många år, gjorde Cadillac Cimarron inte. Knåpat ihop från andra GM-produkter, varade Cimarron 1982-1988. Den Allante, en tvåsitsig, bara överlevt 1987-1993.
2009

Under 2009 producerar Cadillac högkvalitativa ultra-lyx modeller. Den mest populära är SUV Escalade, som infördes 1999. Den högpresterande Cadillac XLR-V debuterade 2005 och uppnått vad Allante kunde inte. En annan modell är STS-V, en högpresterande V-Series verkställande bil ämnad för att konkurrera mot BMW M5, Mercedes-Benz E63 och Audi RS6 högpresterande fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112118.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.