Historia av BMW Motorer

tyska biltillverkaren BMW har producerat flera olika typer av motorer till sina bilar sedan 1930-talet. Förutom bolagets ikoniska straight-6 motorer, har en mängd olika motorer har konstruerats och byggts av BMW i både diesel och bensin versionerna. BMW: s utbud har varit en viktig del av framgångarna - eller misslyckanden - av sina fordon. Origins

BMW: s första bil motor tillverkades 1933. Det var en rak-6 med en förskjutning av 1,2 liter och en utsignal från omkring 30 hästkrafter. Den M78, som den kallades, användes i BMW 303 medelstora sedan. Under åren som följde producerade BMW ett antal olika straight-6 motorer - ledande konfigurationen att bli ett företag trademark.In 1951 producerade BMW sin första motor som inte var en rak 6. Den nya motorn var en 2,6 liters V8 med dubbla överliggande kamaxlar och bränsleinsprutning. År 1961 lade företaget 4-cylindriga motorer till sin lineup för nya Formula One bilar. Liknande motorer såg så småningom användas i BMW: s flotta av väg bilar.
Evolution

BMW fortsätter att lägga till nya teknologier till sina motorer, samt utöka dess motor erbjudanden. Produktion av straight-6 och 4-cylindriga motorer fortsätter under 2009. År 1986 producerade BMW sin första V12-motor, M70 den, för användning i 7 - och 8-serien bilar. En V16 prototyp följde 1987 och flera nya V8 och V12 motorer verkade under 1990-talet. År 2005 BMW presenterade sin första (och enda) V10 för resultatorienterade M5 och M6 modeller.
M Ström

År 1972 etablerade BMW den "M" grenen (för "motorsport") för att designa och producera sitt racing flotta. Sedan 1970-talet har många BMW-bilar har erbjudits i en M-version, som betecknar hög prestanda och vanligtvis innebär en större motor än standardmodellen. "M Power" blev en stor marknadsföringsverktyg för BMW under 1990-talet och 2000-talet, driver sin racing arv och försöker få ett mått på förnyat intresse för vad några unga bilköpare såg som en gammaldags brand.The införande av M-motorer i BMW: s sportbilar, såsom Z3, Z4 och Z8, har hjälpt företaget att fortsätta förknippas med sina motorer och historia att producera högpresterande bilar. Addera Dieselmotorer

BMW började tillverka dieselmotorer 1983. Den första av dessa var en 2,4 liters rak-6 motor baserad på E28 och E34 plattformar. Dieselmotorn var tillgänglig med en turbo och såldes till ett antal amerikanska biltillverkare för användning i deras vehicles.BMW har också producerat flera 4-cylindriga dieselmotorer och även en diesel V8 kallas M67. BMW: s M67 var mycket hyllad för sin teknik och vunnit flera utmärkelser tills produktionen upphörde 1998.
Motorcykel motorer

BMW faktiskt fick sin början producerar flygmotorer under första världskriget . Dessa motorer har senare anpassats för bolagets motorcyklar, som existerade innan dess bilar. BMW motorcyklar har presenterat en rad olika motorer under åren men började med 2-takts boxer motorer i enkel-eller tvåcylindriga konfigurationer. BMW motorcykel motor design fortsätter att driva utformningen av bilmotorer, ledande inom innovationer som vatten eller luftkylning och bränsleinsprutning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112116.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.