Som tillverkar Mini Coopers?

BMW Group har tillverkat Mini Cooper sedan 2000. Mini Cooper formella namn är MINI för att skilja den från den ursprungliga Minis tillverkas av British Motor Corporation 1959-2000. Dagens MINI ritades av Frank Stephenson, som åtalades för styling en 21: a århundradet version av originalet. Origins

ursprungliga Mini Cooper, designade av Sir Alec Issigonis för British Motor Corporation, blev en ikon av brittiska bilismen som ett svar på efterkrigstidens Volkswagen Beetle.
BMW Version

nya MINI har utformats och konstruerats med början 1995 av Rover Group, bara ett år efter BMW köpte Rover som dotterbolag.
Olika Visioner

Skenbart Rover Group, som tänkt MINI som en ekonomi bil, var ansvarig för miniprojekt, men BMW såg det som en sportig högpresterande kompakt fordon.


Skilsmässa

Meningsskiljaktigheterna var delvis ansvarig för BMW avyttrar sina intressen i Rover Group år 2000, och förutsatt kontroll av MINI för att bygga upp den för att passa deras vision.Resultatet av BMW övertagandet var en välkonstruerad bil som drivs av en 1,6-liters rak 4-cylindrig Tritec motor.
Idag

Från 2001 till idag, är Mini erbjuds som en diesel, en sportig "Mini Cooper," den överladdade "Mini Cooper S," en cabriolet och Clubman vagn.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112114.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.