Coupe bil Fakta

Många förare förknippar coupe bil med stil och sportighet. Härstammar från det franska ordet "couper," som betyder "att klippa," det hänvisar vanligen till någon modell av hardtop fordon med två dörrar med en framåtvänd baksätet som gör att en del, men i allmänhet inte mycket utrymme för baksätespassagerarna. Coupe bilar tenderar att vara mindre än standardstorlek sedaner, vilket gör dem mer lämpade som ett nöje fordon i motsats till en familj fordonet. Historia

ursprung i Coupe föregår uppfinningen av den moderna auto, spåra sina vägar till artonhundratalet Amerika, då hästdragna vagnar var "cut" för att ge utrymme för ett framåtvänt bak säte. I mitten av nittonhundratalet, avses kupéer ofta till en två-dörrars cabriolet fordon. Sedan 1960-talet termen "coupe" hänför sig till en nära-top tvådörrars bil.
Typer

Det finns flera typer av kupéer närvarande finns på marknaden. En klubb coupe har ett större baksäte än en vanlig coupe, och är ibland kategoriseras som en två-dörrars sedan. Ett företag coupe innehåller i allmänhet inget baksätet, och drivs ofta av människor som reser för en levande, såsom säljare. En sport coupe, eller fastback, kännetecknas av ett svagt sluttande tak mot bakrutan, och operan Coupe är känd för sina nedfällbara baksäten. Vid köp
Överväganden >
p Det finns flera faktorer att tänka på när man köper en ny coupé. De flesta genomsnitt mellan 30 och 40 mpg, så de betraktas som mycket bränsleeffektiva fordon. Eftersom prissättningen börjar på så lite som $ 10.000, är ​​de också några av de mest ekonomiska bilarna på marknaden. Trots sin ringa storlek, är de många av dagens vanliga lyxiga funktioner, till exempel luftkonditionering, cd-spelare och dörrar makt och fönster.
Ytterligare överväganden

Eftersom säkerheten är ofta ett primärt intresse för bilköpare, bör det noteras att trots att utrustas med funktioner som sidokrockkuddar, inte deras ringa storlek gör kupéer mer sårbara när de deltar i en trafikolycka. Och även i modeller som erbjuder baksätet, är det bakre utrymmet mycket liten, vilket gör resor obekvämt för en full-size vuxen.
Tillgänglighet

Nästan varje biltillverkare tillverkar en coupe modell, så det finns ett stort utbud att välja mellan när det gäller typ, stil och ytterligare funktioner.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112107.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.