Ford Focus Historia

Ford Focus är en populär kompakt bil som debuterade i Europa 1998 och i USA i slutet av 1999 för 2000 års modell. Det introducerades i Australien 2002. Uppskattningsvis 5 miljoner har sålts under 2008, och det rankas bland de 40 bäst säljande amerikanska tillverkade bilar över hela världen. Origins

Ursprungligen heter Fusion, som senare gavs till en mid-size Ford verkade Focus så tidigt som 1991 som en konceptbil när Ford gav allmänheten en förhandstitt på Geneva Motor Show . Det var tänkt att ersätta Escort i Nordamerika. Den ursprungliga kroppen styling avlad av den Italien-baserade Ghia design företag och främjas Fords "New Edge" styling koncept, som använder polygoner och raka linjer styling. Den "New Edge" var tidigare anställd på 1998 Cougars och Ford Ka.
First Generation

Focus var utformad för att tilltala den unga marknaden med tung reklam förekommer på MTV Video Music Awards en månad innan bilen från oktober 1999 Introduktion. Bilen presenterade individuell fjädring bak, en betydande avvikelse från den normala twisted-upphängning finns på liknande bilar i sin klass. Funktionen gav det bättre hantering och en jämnare gång.
Modeller

nordamerikanska modeller skilde sig signifikant från Focus som säljs på andra håll i världen. De biverkningar parkeringsljus, galler, bak ljusdesign och de främre och bakre stötfångare har utformats annorlunda än dess internationella motsvarighet. Det erbjöds som en tre-dörrars halvkombi och fyradörrars sedan. Det kom också som en femdörrars halvkombi. En fyra-dörrars sedan och en femdörrars kombi erbjöds endast i Europa Focus var utrustad med antingen en 2
Motorstorlek

-. Eller 2,3- liters, fyrcylindrig motor. Genom 2004, var LX och SE-modeller är utrustade med en 2-liters motor som ger 110 hästkrafter. Den 2-liters Zetec erbjöds i de högpresterande SVT modeller och genererade 170 hästkrafter. Den 2,3-liters Duratec version var standard under 2003 - '04 modeller i endast fem stater, däribland Kalifornien. Den 2-liters Duratec var standard på alla modeller till 2007 med hästkrafter ökat till 145. Den 2,3-liters Duratec i dagens bilar genererar 151 hästkrafter.
High Performance

Erkänner potential att skapa ett "hot hatch" och andra högpresterande modeller, Ford introducerade ST170 i Europa och SVT i Nordamerika. Den ST170 funktioner ingår racing-stil accenter med borstade releaser aluminium dörr, 17-tums ekrade aluminiumfälgar, dimljus, Recaro lädersäten och en Cosworth-trimmad 170-hästars motor. SVT var nästan identiska. Addera Hot Hatch

"hot hatch", som påbörjade med Volkswagen Golf GTI som en högpresterande kombi, antogs av Ford för andra generationens 2005 Focus. De tre-och femdörrars halvkombi Focus ST var utrustad med en Volvo turboladdad 2,5-liters, femcylindrig motor som genererade 225 hästkrafter. Muscle höjdes ytterligare till 260 hästkrafter med en speciell Mountune racing kit. A 2009 RS "hot hatch" version erbjuder en avstämd Duratec motor med 300 hästkrafter.
Sales

Med mer än 5 miljoner sålda bilar sedan oktober 1999 ökade Ford fokus sin tillverkning varje årsmodell. Fram till 2008 var produktionen ökat med 30 procent jämfört med föregående år. Focus besitter nu 7,6 procent av den totala lilla bilmarknaden i USA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112097.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.