Delar av en traktor Motor

En traktor motor eller motor, har en svit av kritiska delar som måste vara närvarande och korrekt installerade för motorn att köra effektivt. De flesta av dessa delar är interna och inte är synliga när motorn är igång. Cylinder och kolv

Cylindern är en del av traktorns motor som är ihålig, runda och avlånga. En tom soppa kan är en rimlig analogi av motorns cylinder. Cylindern har släta väggar som är utformade för att acceptera en tätslutande kolv. Kolven passar inuti cylindern och --- med hjälp av speciella ringar runt kolvens omkrets --- bildar en tät tätning mot cylinderväggarna.
Cylinderhuvud
< p> Fäst till cylinderns topp är topplocket. Denna del tjänar till att avsluta toppen av cylindern och bilda en tätning för kolven. Cylinderhuvudet är försedd med ett förseglat hölje som innesluter den övre delen av huvudet och håller de inre delarna badar i olja. Gängad i topplocket är ett tändstift. Tändstiftet ger gnista till cylindern genom en tändkabeln. Traktor med överliggande ventiler har ventiler i topplocket. Ventiler kontrollera intaget av bränsle och luft blandningen och frisläppandet av avgaser. Det finns två typer av ventiler: Insug och avgas. Varje ventil har en fjäder som håller den i väl tillsluten positionen såvida den roterande kamaxeln har tvingat det öppet. Vipparmar är gungbräda-liknande delar som förbinder kamaxeln till ventilerna och orsaka ventilerna öppna och stänga på varje varv av kamaxeln.
Kamaxel stötstänger
p Det är en kamaxel i motorn som styr öppningen och stängningen av insugs-och avgasventilerna. Många traktor motorer har stötstänger som förbinder kamaxeln till vipparmar i topplocket. Vid basen av stötstängerna är lyftare som ansluter stötstängerna till kamaxeln. Detta är en del av den mekanism som driver motorns ventiler. Gears ansluter vevaxeln till kamaxeln och rotera kamaxeln när motorn är igång.
Förgasare

Ansluten till cylinderns sida --- i ett läge där den kan leverera bränsle och luft in i cylindern --- är förgasaren. Knutna till öppningen i förgasaren där luften passerar in insugningsventilerna är ett luftfilter. Luftfiltret fångar fina partiklar och hindrar den från att komma in i motorn.
Vevaxel och vevhus

Kolven har en stav som kallas vevstaken som ansluter den till vevaxeln. Vevaxeln är liknande i funktion och design till vevarmarna som fäster till pedalerna på en cykel. Motorns vevhus är en mer eller mindre lådliknande inneslutningen. Det är en förseglad inneslutning som inrymmer vevaxeln. Och vevhuset är den huvudsakliga behållare för motorolja som smörjer traktorns motorns inre delar.
Ljuddämpare

ansluten till porten där avgaserna pressas ur motorn genom avgasventilen är en ljuddämpare. Ljuddämparen tjänar till att dämpa ljudet från den motor som är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112086.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.