Hur man identifierar en Dodge Transfer Case

För det mesta, alla överföringslådor, oberoende av fordonets märke, ser likadana ut. Det finns dock ett par utmärkande faktorer som gör att du kan identifiera en Dodge överföringen. Det första du måste förstå är att det finns minst fem olika Dodge momentfördelare versioner. De är NV231, NV231HD, NV241, NV241HD och NV241D. Var och en av dessa överföringslådor används i en annan typ av Dodge. Instruktioner
1

Vet att NV231HD kan hittas i 1994 och äldre Dodge Ram Pick-up bilar som är utrustade med antingen V8 eller 6-cylindriga motorer. Som jämförelse är det NV231 överföringen fallet också i många sport utility vehicles och lastbilar pickup av samma år som presenterar V8 och 6-cylindriga motorer, liksom. Skilj den huvudsakliga skillnaden mellan den
2

NV231 och NV231HD fall överföring. Du kan åstadkomma detta genom att veta att HD-versionen har lager som är större och en kedja som är bredare än den NV231. Dodge överföring fallet består av aluminium, som är hållaren, förlängning och redskap fall.
3

Var medveten om att motorns vridmoment överförs till de främre och bakre kardanaxlar med drivhjul och en kedja som är sammankopplade. Nål och kullager stöder den främre utgående axel, ingångskugghjul och huvudaxeln. Övriga komponenter på överföringen fallet som kommer att hjälpa dig att identifiera det som en Dodge överföring fall är de komponenter som utgör synkronmekanismen. Dessa inkluderar den synchro navet och har två fjädrar som används för att behålla, tre stöttor och en glidande koppling. Dessa komponenter möjliggör växling mellan 4-hög och 2-hög intervall, medan fordonet rullar.
4

Förstå att, med undantag för några skillnader i dimensionen alla modeller av Dodge överföringslådor tycks vara nästan identiska. Skilja mellan de olika modellerna uppnås genom en ID-tagg som är kopplad till varje överföring fallet.
5

Var medveten om att denna etikett kan hittas på den bakre delen av överföringen. Taggen ger information såsom församlingen nummer, modellnummer, lågväxel ranson och serienummer. Du hittar också det datum då överföringen fallet byggdes i serienumret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112073.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.