Cadillac Northstar motor Basics

The Cadillac Northstar V-8 tillhör Premium V motorfamilj som också används i Pontiac och Buick och såg kort service i Oldsmobile som Aurora L47. Det var ursprungligen tänkt som en högpresterande motor att tävla mot tysktillverkade lyxiga sportbilar. Det hade utvecklats från den Corvette LT5 all-aluminium V-8 utformad för Chevrolet från Lotus. Det har blivit sedan V-8 kraftverket i valet för General Motors. Origins

Northstar V-8 har utformats för 1992 och 1993 års modell av den misslyckade Cadillac Allante, som introducerades av General Motors 1987 som en lyx tvåsitsiga sportbil till tävla mot BMW och Mercedes-Benz. Den Allante slutade produktion under 1993, men den Northstar fortsatte i andra Cadillac-modeller.
Grunderna

första Northstar motorn var L37, vilket genererade 295 hästkrafter och sedan ökat till 300 för 1996 till årsmodell 2004 år. Northstar-utrustade framhjulsdrivna Cadillacs var en av de mest kraftfulla personbilar på vägen och den näst mäktigaste i Cadillac bakom 400-hästkrafter 500-kubik-tums V-8 på 1970 Eldorado.

Components

Northstar blocket är gjuten aluminium, utan Ramlageröverfallen, men en söm längs den nedre änden gördel för att minska oljeläckage vanliga i början av Northstar motorer. Kompressionsförhållandet fram till 2000 var en hög 10,3:1, men minskade efter 2000 till 10.1:1. Den innehåller också en "störning" system som förhindrar kolven skador om kamkedjan misslyckas. Addera Innovationer

General Motors utvecklat Nylon 66 grenröret termoplast intag för att kyla insugningsluften och en sekventiell bränsleinsprutning system tillsammans med en bränsle-tryckregulator och intag temperatursensor. Motorn har också felsäkra metoder som tillåter motorn att köras med reducerad prestanda även om tändningen är trasig. Den har också ett kylsystem för att låta motorn gå en kort tid utan kylvätska.
Problem

Vissa Northstar motorerna har varit kända för att uppleva misslyckande topplockspackning och bränna olja. De 2000-2001 modeller lidit av kol deposition uppbyggd i förbränningskammaren. I L37s, för 1993-1994 modeller, orsakade skräp blåses in oljan säkerhetsventil förlust av oljetrycket. Oljeläckage på baksidan huvudsakliga vevhuset sigill var också vanligt.
Supercharged

en kompressormatad 4,4-liters version utvecklades exklusivt för 2006-2008 Cadillac XLR-V och STS-V-modellerna. Den kompressormatade XLR-V genererar 443 hästkrafter medan STS-V version producerade 469 hästkrafter. XLR-V: s hästkrafter sänktes något på grund av begränsat utrymme i motorrummet på grund av designen.
V-12

GM har lekt med en Northstar V -12, inklusive den lätta 7,2-liters version, för Escalade i år, men aldrig sätta en i produktionen. En tidig plan var att gå med två 3,6-liters V-6 motor på vevaxeln. Men, under 2007, förnekade GM planerare Bob Lutz att GM hade några sådana planer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112066.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.