Hur fixar upp en gammal jeep

fixa din gamla Jeep är verkligen allt om att komma tillbaka till grunderna och se till att du ger det en bra TuneUp. Eftersom bilar blir äldre, delar slits ner och även de enklaste saker kan orsaka din bil att sluta arbeta. För att fixa upp en gammal Jeep du behöver för att kontrollera ditt batteri, tändstift, olja och transmissionsolja, och se till att dina däck har tillräckligt trampa på dem och dina bromsarna fungerar korrekt. Saker du behöver
Volt mätare
Hylsnyckelsats och Hylsnyckelsats med tändstift socket
Rag
platt skruvmejsel
nya tändstift
Nya tändstift kablar
En assistent
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta reda på oljestickan. Det bör placeras nära framsidan av motorrummet mellan kylaren och motorns ventilkåpan. Det kommer att finnas en ögla i änden av den. Dra ut den, torka av oljestickan med trasan och sätt i det hela vägen. Dra tillbaka ut och kontrollera oljenivån. På vissa Jeepar, kommer det att finnas en korsvis på änden av mätstickan. Kontrollera att oljenivån är i som kors och tvärs-mönster området, mellan hög-och låg-märket lines.Other Jeepar har små hål som kantar änden av mätstickan som anger hur många liter olja i oljetråget. Kontrollera korrekt mängd olja ditt märke och modell av Jeep behov och jämföra det med den faktiska nivån på dipstick.Repeat denna process för överföring dipstick.If oljan eller överföring är låg, skruva motorns olje lock (för olja) eller sätta tratten där överföringen oljestickan går (för växellådsolja) och fyll till rätt nivå.
2

Dra första tändstift tråd ur toppen av ventilkåpan på din höger. Sätt i metall spets skruvmejsel i tändstift tråd hela vägen, och se till att spetsen är att ta kontakt med metallflikarna i tändkabeln. Se till att dina händer och kropp är fri från varje metall på bilen. Har din assistent starta motorn. Du bör se en gnista, som kommer att kontrollera att tändkablarna och distributör fungerar bra. Om du inte ser en gnista, och sedan koppla den andra änden av kabeln till distributören och placera metall spets skruvmejsel intill den exponerade distributören slut. Håll inte skruvmejseln på plats. Se till att den kan sitta bredvid distributören utan någon hjälp. Starta motorn på nytt. Om det finns en gnista, då din återförsäljare är fina, och tändkabeln är bad.Replace att tändkabeln med en ny. Upprepa denna process för alla tändstift kablar, men bara testa ett tändstift tråd i taget.
3

Lossa tändstiftet med tändstift socket och dra tändstiftet ut för att inspektera den. Om tändstiftet spetsen är spetsig eller ser skadat den kommer att behöva bytas ut. Spetsen bör vara en brun-vit färg. Om det inte är, ersätta pluggen. Vid åtdragning av tändstiftet, vara säker på att inte dra, stoppa när det är snug.Repeat denna process för varje tändstift, igen, gör bara en i taget.
4

Lossa minuskabeln på den batteripolen, sedan den positiva kabeln. Med din voltmeter, placera den röda ledningen på röda batteripolen och den svarta kabeln på ramen på bilen (försöka hitta en ren metall plats). Aldrig, aldrig röra de positiva och negativa batteripolerna samtidigt med kablar (eller något annat för den delen). Din voltmeter bör läsa vid eller nära 14 volt för ett fungerande batteri. Även om det är en 12-volts batteri bör registrera 14 volt. Om den inte gör det, är ditt batteri undercharged. Du kan antingen ta ditt batteri till en laddningsstation på en lokal auto-delar butik eller byt ut batteriet. Auto-delar butiken kan avgöra om batteriet kan hålla en laddning, så det är en bra idé att prova detta först innan du byter battery.When du har kontrollerat batteriet, anslut den röda kabeln till den positiva batteripolen, Anslut sedan den svarta kabeln till den negativa batteripolen.
5

Kontrollera däckens-mönsterdjupet genom att köra fingrarna i slitbanan av dina däck. Följ slitbanans tills du hittar slitbanan fördjupad markör. Detta kommer att vara en gummi lapp i spåret av slitbanan. På ett nytt däck det löper vinkelrätt mot slitbanan själv och sitter djupt i spåren i slitbanan. Om det är i jämnhöjd med mönsterdjup på dina däck är det dags att byta däcken. Ta din Jeep till en lokal däck butik för att få dem montera nya däck för dig.
6

visuellt inspektera bromsbeläggen på din jeep genom ekrarna på din ratten. Din bromskloss bör vara minst en åttondel-av-en-tum tjock. Om den inte är det måste du ha en mekaniker tjänsten dina bromsar och byta ut bromsbeläggen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112062.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.