Vem uppfann den radialdäck?

Radialdäck har sladdar som utstrålar vid en 90-graders vinkel från däcket fälgen. Radialdäck, som främst används på bilar och gör för längre livslängd däckslitage, är en europeisk skapelse. Radialdäck tog mycket längre tid att fånga den i USA, men i dag de område stapelvara i bilindustrin. New Rubber

År 1844 blev mjukgummi skapades av Charles Goodyear. Goodyears skapelse befanns senare vara perfekt för däcket. Mjukgummi befanns inte spricka i kyla eller smälta i sommarvärmen. De första stål-bältade radialdäck skapades av Michelin 1948
Första Radial

. Däcken kallades radials grund kordlagren som strålar i en vinkel bort från kanten. Linorna därefter verkställs av ett bälte av stål.
Radial i Amerika

radialdäck fångats på i Europa, var det inte förrän på 1960-talet att ett amerikanskt företag försökte att marknadsföra den nya skapelsen. Från 1965 till 1968, BF Goodrich skapat och sålt radialdäck för första gången på den amerikanska marknaden.
Inte populär

I början var radialdäck inte populärt i USA. En hårdare körning och högre priser var två negationer många amerikaner såg i den nya produkten. "Du kommer inte att se en övergång till radialdäck som originalutrustning på Detroits nya bilar inom en snar framtid," sade James Roche, styrelseordförande och CEO för General Motors i 1971 under en intervju med "Modern Tire Dealer."

New Framgång

Efter Goodrichs radialdäck misslyckades på 1960-talet, försökte Goodyear företaget igen på 1970-talet. Enligt företagets officiella hemsida, goodyear.com, tillbringade företaget $ 69.000.000 år 1968 att utöka sin radialdäckets fabrik i Gadsden, Alabama, innan debuterar den första all-säsongen radialdäck, den Tiempo, 1977.


Däck Idag

Medan många däckföretag kämpade i slutet av 1970, höll Goodyear expanderar. Idag, Goodyear står för nästan 20 procent av den globala marknaden för radialdäck och samtidigt vara den officiella tröttna på NASCAR racing serien.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112040.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.