Vem uppfann däck av gummi?

Pneumatiska däck är däck fyllda med luft. Luftfyllda däck gör för en smidigare, mer komfortabel körning. Även däck är nära förknippade med bilar, var tidiga däck som används för andra transportsätt. I själva verket, däck skapandet av pneumatiska föregick massproduktion av gasdrivna bilar. Rätt Rubber

År 1844, skapade Charles Goodyear vulkaniserat gummi. Vulkaniserat gummi användes senare för att göra däck. Goodyears uppfinning var ett gummi som inte skulle spricka i kyla eller smälta i sommarvärmen.
Första pneumatiska däcket

1845, fick Robert William Thomson patent för ett pneumatiskt däck. Thomsons däck var gjord av läder som omgav en gummislang fylls med luft.
Jämnare gång

På 1880-talet, ville John Boyd Dunlap för att hitta en bättre däck för sonens cykel. Dunlap letade efter ett sätt att göra det lättare att rida cyklar på spåriga och kullerstensgatorna i Europa. Dunlap skapelse var, enligt Dunlaptyres.co.uk, "tunna gummiplattor, limmade ihop, uppblåsta med en fotboll pump för en stötdämpande effekt ett gummidäck som hade luft inuti." Addera ett annat patent

År 1888 fick veterinären John Boyd Dunlap patent för sin pneumatiska cykeldäck. Efter att ha fått patent, Dunlap samarbetar med William du Cros, och tillsammans skapade de ett företag som skulle komma den Dunlap Tire Company.
Luftgummihjul på bilar

Andre och Edouard Michelin tros vara den första att regelbundet använda däck på bilar. Michelin bröderna använde sina första bildäck på bilen de körde i 1895 Paris-Bordeaux linjelopp. Strax efter att de skapade Michelin Tire Company.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112038.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.