Electric Car Fakta

Elbilar inte direkt avger några föroreningar, och en del av deras el kan komma från vindkraft, solenergi och vattenkraft kraftverk. Som ett resultat, de ses som mer miljövänlig än sina bensindrivna motsvarigheter. Utbudet av elbilar begränsas av sina batterier, vilket varierar med fordon. En lång historia

Elfordon är inget nytt, eftersom den första elektriska vagnen uppfanns i Skottland på 1830-talet av Robert Anderson.
Popularitet

Elbilar var populära i början 20th century, och produktionen nådde en topp 1912. Henry Fords löpande band produktion av förbränningsmotorn gjorde sina fordon prisvärda och bidragit till en minskad efterfrågan på elfordon.
Ökad effektivitet

En elmotor är 80 procent effektivare, samtidigt som en gasdriven motor är endast 20 procent effektiv, förlorar mycket av energin i bensinen som värme.
Batterier i elbilar

Elbilar använder en mängd olika batterier, allt från billigare blybatterier till dyrare och mer effektiva litium-jon-batterier, som håller mer energi och ger större räckvidd. Addera Bromsenergiåtervinningen

Elbilar använder regenerativ bromsning. Energi som spenderas samtidigt påskynda återvinns vid inbromsning, och används sedan för att ladda batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112014.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.