Historia av bilmotorer

Den moderna förbränningsmotorer höghastighetståg bensindriven motor är den enskilt viktigaste kraftkällan för bilar och lastbilar. Dess grundläggande design och funktion förblir oförändrad efter 125 år, och har lett till skapandet av bilen. Historia

1885, Gottlieb Daimler och Karl Benz, uppfann bilmotor oberoende av varandra. Dock skapade fransmannen Nicolas Joseph Cugnot den första ångdrivna bilen 1769. Men det var Daimler och Benz som uppfann vad som anses vara den moderna gasdrivna auto.
Betydelse

Daimler-Benz-motor banade väg för massproduktion av bilen, uppfunnen av Henry Ford, som ledde till nedläggningen av hästen som transportmedel och får människor att resa till fjärran destinationer.
Funktion

förbränningsmotor bilmotor omvandlar bensin eller diesel i en gas för att driva kolvarna som tvingar en vevaxel att vända, vilket i sin tur förflyttar hjulen.
Typer

gas och diesel auto-motorer har utvecklats från en enkel 4-takts, 4-cylindrig motor, till raka 6 cylindrar, och sedan successivt klättra i kubiktum förskjutning och kraft med 8-cylindriga Ford V-8, den halvrunda "Hemi" V-8 , och V-10s och V-12s.
På det

Jaguar XKE Series 3 4,2-liters V-12 motor kännetecknar en motoranläggningen som utformats speciellt för hastighet, med motorn förskjuta 427 cubic inches, slå 0 Till 60 mph på 7,1 sekunder. Addera Identification

En rak 6-cylindrig motor har alla cylindrar i en rad på toppen av motorn, medan V-8 motor har två banker av fyra cylindrar vardera vid en 90-graders vinkel.
Kul Fakta

holländsk astronom Christian Huygens uppfann en tidigt förbränningsmotor 1680 med krut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112009.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.