Vem uppfann den första automatiska bil?

Uppfinningen av den första automatiska bilen är mer evolutionär än resultatet av en enda uppfinning. Fransmännen Louis-Rene Panhard och Émile Levassor redovisas för att ha uppfunnit den moderna sändningen 1894, men det var Thomas J. Sturtevant i Boston, Massachusetts, som ritade den första automatiska växellådan i 1904. Historia

Inventor Sturtevant utformat 1904 Automatisk Tourer som presenterade en förbränningsmotor, en 3-växlad halvautomatisk växellåda, automatisk smörjning och bromsar vakuum.
Betydelsen

Sturtevant automatisk växellåda fungerar som modell för alla automatiska bilar och lastbilar på dagens vägar.
Funktion

Kopplingen -mindre automattvätt använder en växellåda som automatiskt ändrar utväxling, vilket gör det möjligt för föraren att enkelt välja en växel för att flytta eller parkera bilen.
Typer

biltillverkare experimenterat med en mängd olika automatik, Presenterar den halvautomatiska och helautomatiska växellåda fått mest uppmärksamhet.

Automatiska bilar bytte redskap vid specifika förutbestämda hastigheter , ofta kommer i 2 - eller 3-växlad modeller, beroende på storleken på motorn och de alternativ som finns Addera Identification

relativt modern automatisk bilar, såsom. 1940-1967 Oldsmobiles utrustade med "Hydramatic" transmissioner, har ingen kopplingspedal, befria föraren från fysiskt byta växel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112005.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.