Om glasfiberformar

Skapa en produkt, innebär ett skal eller delvis från grunden lära sig konsten att mögel gör. Glasfiber ger en stor lätt och hållbart material för färdiga auto, båt eller hobby delar. Det gör också för en stor reparation verktyg där strukturella eller kosmetiska skador påträffas. Glasfiber lister, de faktiska delar och bitar som reproduceras, kan göras från glasfiberformar. Varför använder glasfiber och vad det innebär att den grundläggande formen beslutsprocessen? Varför Glasfiber?

Traditionellt var glasfiber en term som används för att beskriva tunna glasfibrer, men nu används för att beskriva en process i två delar med hjälp av ett glasmaterial fiber armering kombineras med en plast harts. Fördelarna med glasfiber inkluderar dess styrka, lätt vikt och dess användning som en strukturell förstärkning för andra material. Glasfiber kan skruvas fast, bunden till, slipat, arkiveras, borras och sågas.
Användningsområde glasfiberformar
p Om du kan föreställa dig det, en glasfiber mögel kan förmodligen göras för det. Glasfiber används för båtar, bilar, flygplan, möbler och skulptur. Många bil återställa entusiaster lära sig att skapa sina egna glasfiberformar att replikera förlorat eller inte längre görs delar. Ibland delar eller projekt kräver mer än en form för att nå den sista delen. Detta kallas för en multi-delen glasfiber mögel.
Skapa egna glasfiberformar
p Det finns två typer av glasfiber gjutning --- kontakt gjutning och tryck gjutning --- och många varianter av varje. Kontakta gjutning sker antingen för hand lay-up eller spraya-up tekniker. Men ofta är det en kombination av båda. Pressure formar är en dyrare process och åstadkoms genom matchas die gjutning, tryckpåse gjutning och vakuumpåsen gjutning. Addera Vad är en Plug?

Formar är gjorda av en plugg, även kallad en slant. Pluggen är formen formen kommer att ske från. Detta är den kreativa delen av att skapa en glasfiber mögel. Inte alla objekt är lätta att "proppen" och vissa artiklar finns inte en exakt representation, eller plugg, ska göras från. Pluggar kan göras från ett antal material --- trä, gips, betong, lera, plast eller en kombination av material. Pluggen bör vara så exakt som möjligt till den ursprungliga formen. Addera göra formar Från pluggar

När din kontakt är gjort, är det dags att göra en form av det. Formen kommer tillsammans, kallad "lay-up," i denna ordning: 1. Pluggen blir belagd med ett frigörande substans. 2 Verktygsuppsättningssystem gelcoat sprutas därefter på och tillåts harden.3. Ett skikt av glasfibermatta, vanligen ett polyesterharts, är added.4. Formen stelnade genom alternerande skikt av matta och vävda roving.5. Ytterligare förstärkning kan behövas för att hålla formen från hängande eller flexing.6. Alla hartser får tid till cure.7. Avlägsna plug.8. Skapa gjutningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111991.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.