Hur man bygger en Sand Rail

Sanden järnväg - aka "dune buggy" - är inte en bil. Det är inte en lastbil, och det är säkert inte en fancy-pants VW Bug. I fråga om funktion, fungerar den dedikerade sand järnväg mer som en sida-vid-sida snöskoter eller racing powerboat än det gör något annat. Denna unika gytter av rör och motor är en studie i enkelhet, utformade för att skumma igenom sanden som en motorbåt över vatten. Att bygga en sand järnväg är så svårt och tidskrävande eftersom du vill att det ska vara, och den metod du väljer beror på att alla viktiga förhållandet mellan tid till skicklighet och pengar. Saker du behöver
Sand järnväg Motor designen Mössor och andra komponenter
Tube bender, mekaniker verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ansök Isky lag av Inverse proportioner. Ofta krediteras racing och hot-rod legenden Ed Iskendarian, denna kombination in-joke/maxim säger att tid, pengar och kompetens relaterar i omvända proportioner. Ju mer pengar du har, desto mindre tid och färdigheter du behöver, desto mer skicklighet du har, desto mindre pengar och tid, ju mer tid du har, desto mindre skicklighet och pengar som krävs. Ta en realistisk bedömning av dessa tre faktorer innan du fortsätter, eftersom de kommer att bestämma allt du gör från början till slut.
2

Titta på dina driftförhållanden. Sand skenor är otroligt mångsidig terränggående enheter: snabb, enkel och lätt, inte sanden järnväg konceptet inte behöver mycket modifiering för att fungera som en rock buggy, roadster eller dedikerad dune navigationsenhet. Men om du vill ha en väg-rättslig buggy eller gör-det-all off-roader, bygga en av dem.
3

Arbeta framåt från idealet om en racing motorbåt. En racing motorbåt är faktiskt en trimaran, den har två tunna stödben på den sida som faktiskt cykla i vattnet, och en mycket grundgående center skrov att tillåta båten att flyta och styra luftflödet under båten. Det finns tre grundläggande begrepp du vill importera från motorbåt: låg vikt för skimming över "vatten," bakre vikt partiskhet att gå upp på en plan och bakre styrning. Ja, det stämmer: bakre styrning
4

Välj en motor och drivlina.. En bra hot rod är uppbyggd kring motorn och däcken, så du kommer att vilja börja här. Även den lätta och luftkylda VW fyrcylindriga är det traditionella valet, kanske du vill gå med något lite mer kraftfull och modern. Nästan alla moderna front-wheel-drive, kommer fyrcylindriga släcka dubbla effekten av en VW, och dessa dagar kan du köpa en komplett, kör donator bil för mindre än kostnaden för en bra VW växellåda.

5

Välj dina däck. Den starkare motor kan vara lite tyngre, men du kan kompensera denna vikt med bredare bakdäck. Motorns större hästkrafter kommer att hålla dessa bredare däck spinning, och däcken kommer att ge dragkraft för att hålla ditt tåg upp på ett plan. Precis som en större prop gör en båt för att använda en mer kraftfull motor, kommer ditt mer kraftfull och modern motor gör att du kan komma undan med bredare bakdäck. Plan för de högsta, skinniest, lägsta-profil däck möjligt för fronten. Framhjulen är i huvudsak en "roder" som stabiliserar och styr framför bilen, så sidan hjulyta är mycket viktigare än däcken själva.
6

Engineer ditt styrsystem . Det är där det blir lite komplicerat. Ja, kan du bara köra en vanlig styrväxel att vända framhjulen, men det gör inte någon mening i denna ansökan eftersom tanken är att hålla framdäcken upp och ur sanden så mycket som möjligt. Istället för att förlita sig enbart på dina front-styrning roder, använda mekanismen servostyrning och avstängning från din donator bil att vända bakhjulen. Du kan ansluta styrväxel till en "brukare" spak - där handbromsen skulle vara - via en kabel-och-trissa system
7

Bygg ditt chassi.. Det är där Isky lag kommer in, om du har en doktorsexamen i TIG-svetsning och teknik, och ingenting annat än tid, sedan bygga ett chassi till din specifikation. Om du har pengar men inte har erforderlig kompetens eller tid, har en race-bil verkstaden bygga ett chassi för dig. Om du har en massa pengar och ingen tid, sedan bara köpa en prefabricerad chassit och skruva delarna på dig själv. Ett brett, kort hjulbas kommer att göra din bil mer flexibel men långsammare och mindre stabil i hög hastighet. En lång, smal chassit är bättre för höga hastigheter men mer benägna att välta i kurvor.
8

Installera en fullständig plåt "belly pan" som sträcker sig hela vägen från den främre stötfångaren av ditt chassi, under motorn och runt den bakre stötfångaren. Detta är ditt järnvägens "center skrov," och dess syfte är tvåfaldigt. Först, det håller din tub chassi från att gräva i sanden, hjälper skenan skummar över dess yta. Det andra, det hjälper till att hålla sanden ur era mekaniska bitar och ögon. Counter till populära praktiken, skulle du gör bäst att helt svepa chassi, fjädring, motor och transmission med någon form av lätta hud. Ännu canvas är bättre än ingenting, men tunn-gauge aluminium skulle se bättre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111981.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.