Om Likbilar

Likbilar är till skillnad från någon annan typ av bil. De är gjorda för det specifika syftet att transportera kistorna till den avlidne. Dessa används vanligtvis för att ta organ till en kyrkogård, kyrka eller krematorium. De är byggda, både vad gäller storlek och stil, med detta i åtanke. Begravningsbilar har förändrats över tid och ser olika från en kultur till en annan, men alla används för generellt samma ändamål. Historia

De första hearses var hästdragna vagnar. De var oftast omges av snidade trä paneler. Andra gånger väggarna var gjorda av glas, i syfte att visa upp kistan. Motoriserade hearses började användas i början av 1900. Begravningsentreprenörer insåg att de motoriserade begravningsbilar, men mycket dyrare än hästdragna modeller, skulle betala för sig själva. Detta var på grund av deras förmåga att röra sig mycket snabbare, vilket möjliggör fler begravningar på kortare tid. Det tog lite tid för de motordrivna begravningsbilar som anses värdiga nog för en begravning. I början av 1920-talet, var motoriserade hearses accepterat och populärt används. Tidigt, var några begravningsfordon också som ambulanser. Denna dubbla användning för vagnen praktiserades i USA, främst på landsbygden, fram till slutet av 70-talet, då strängare federal riktlinjer förbjudna detta arrangemang.
Stilar /typ

flesta hearses görs genom att anpassa lyxbilar. I Nordamerika är de flesta hearses modifierade Lincolns och Cadillacs. I Europa är de flesta hearses gjorda av Mercedes, Jaguar, Opel och Volvo. Den limousine stilen är mest populär i Europa (speciellt England), medan The Landau stil (simulerad cabriolet) är mer populärt i Amerika. Vidare europeiska hearses tenderar att ha mer glas än amerikanska begravningsfordon, och tenderar att lämna sina fönster obehindrat och ofärgat. Detta ger en bättre bild av kistan inom. Japanska hearses tenderar att antingen vara mycket lik amerikansk stil, eller de är utsmyckade angelägenheter, inredda för att se ut som ett litet buddhistiskt tempel eller helgedom. Nyligen motorcyklar med sidovagn begravningsbilar har blivit populärt i USA, främst för begravningar av motorcyklister.
Funktion

Likbilar används för att transportera kistorna. De är nödvändiga på grund av den stora storleken på kistor, som inte skulle passa in i vanliga medelstora bilar. De används också för att bibehålla den högtidliga händelsens karaktär för vilka de används. För en kort tid, var några begravningsbilar byggda för att transportera vänner och familj tillsammans med kistan, men denna praxis visat impopulär och avbröts.
Kända Likbilar

År 1938 introducerade företaget Sayer & Scovill första landau stil likvagn. Den likbil tak var dekorerad med "s" formade järnklubbor. Detta inspirerades av järn som används för att sänka topparna på de första, hästskjuts begravningsbilar. Symbolen förblir tänd likbilar idag. Den kanske mest kända likvagn, och en mest eftertraktade av samlare, är det 1959 Cadillac Miller Meteor. Det är känt för sin unika stil och utsmyckade dekoration. Det är också anmärkningsvärt som ett resultat av dess dyka upp i flera långfilmer, däribland "Ghostbusters" och "Harold och Maude."
Hearse Entusiasm

Likbilar samlas över hela världen genom hearse entusiaster. Vissa gillar morbid karaktär av fordonet, medan andra dras av kulturell betydelse. Andra tycker fortfarande att de är ovanligare än de flesta andra typer av bilar. De samlas in av både vanliga människor och kändisar lika. Vissa kändis likvagn entusiaster inkluderar musikerna Neil Young och Sam Sham (sångare i faraonernas), och NASCAR föraren Tony Stewart. Late show värd och bil entusiast Jay Leno är känd för att äga minst en likbil, liksom.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111980.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.