Om Solar Bilar

I alla de senaste tal om alternativa energikällor bilar, misstänksamt den soldrivna bilen inte kommer upp väldigt ofta. När allt har solcellsteknik funnits i flera år och är en beprövad form av alternativ energi som används för tillfället med allt från rymdfarkoster till batteriladdare. Användningen av solpaneler för bilar har inte kommit förbi demonstrationen scenen av två skäl - begränsningar i teknik och brist på estetik. Solceller

Solceller omvandlar solljus till elektricitet med hjälp av solceller effekten. Detta utnyttjar karakteristiska för vissa ämnen att avge elektroner när de träffas av elektromagnetisk strålning, inklusive solljus. De elektroner som emitteras i en solcell förvandlas till elektrisk ström.
Solar Bilar Till Salu

Solar bilar inte använder sina solceller för att driva motorn, utan istället använda dem för att ladda batterierna. Därför skulle det vara mer korrekt att kalla dem sol-laddade elbilar. Som med elbilar, moderna sol bilbatterier är oftast antingen litium eller nickel-baserade. I detta avseende har de liknande begränsningar som befintliga elbilar - lågväxel och låg effekt. Även om det finns exempel på långväga, hög effekt elbilar, som Tesla Roadster, mest elbil mönster konkurrerar med city-bara mikro-kompakta bilar.
Begränsningar

Självklart kan en soldriven bil bara effektivt ut sig under väl upplysta dagtid villkor. Även om detta problem delas av enheter som solcellsdrivna parkeringsautomater, är den elektriska konsumtion av en parkeringsautomat konstant och förutsägbar. Makten behov en bil är inte. Detta gör solceller en opålitlig primär källa för att tjäna som en elbil primära laddare. För en normal bil, kan en solcell vara en bra källa för sekundär, kompletterande laddning. Det finns eftermarknads kit av detta slag för Toyota Prius Hybrid som ger 240 watt i god solljus. Addera Vad är Solar Bilar som används för?

Alla solar bilar existerar är antingen demonstration exempel eller hobby fordon. De flesta av dessa är soldrivna racerbilar. Racing sol bilar är faktiskt en populär marginell sport, komplett med ett VM med större stöd från näringslivet.
Looks

Ett sista problem med sol bilar är att ha den platta , är top-sidoytor en bil täckt med solpaneler helt enkelt oattraktiv för de flesta konsumenter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111978.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.