Om Lexus RX 300

Sedan sin debut har Lexus etablerat sig som en förstklassig lyxig bil. Den ursprungliga Lexus RX 300 var ett försök från bolagets sida att fånga den mycket lönsamma sport marknaden utility vehicle. Tidsplan

Lexus RX 300 debuterade hösten 1998. Marknadsförs som en "crossover" fordon som blandas storlek och överklagande av en SUV med de återbesök och bekvämligheter för en lyxbil, hade RX 300 en fyraårig run, som avslutas 2003. År 2003 var RX 300 raden ersättas med RX 330 och, mer nyligen, med RX 350 linjen, som skröt större motorer och fler SUV-stil möten och prestanda.
Prisklass

Lexus RX 300 har behållit sitt andrahandsvärde särskilt väl. Dess initiala Tillverkare rekommenderade cirkapriser var runt $ 30.000 i 1999 - samma fordon i "bra" skick (ingen synlig rost, välskött och i gott skick) nu säljs för ungefär $ 8300 till $ 9500. Nyare modeller har klarat sig särskilt väl också, varierar i pris från $ 9500 för en 2000 års modell till $ 16.500 för en 2003 års modell.
Funktioner

Som en lyx "crossover" SUV, Lexus RX 300 erbjuds en läder trimmas inredning, gott om förvaring och sittplatser som var närmare sedaner i Lexus linje än de stadsjeepar av sina konkurrenter. Andra valfria bekvämligheter ingår ett system designer ljud, aluminiumfälgar och "Lexus Memory System", som mindes preferenser föraren och automatiskt adjusted.Performance var också en viktig faktor för Lexus RX 300, med en V6-motor som, trots små med dagens mått, var mer än gott för vad Lexus fakturerades som en "Suburban Utility Vehicle" - en automatisk avsedd specifikt för förorts körning, snarare än terrängförhållanden, som var i fokus för några jämförbar storlek stadsjeepar, som Jeep Cherokee .
Förändringar

Lexus RX 300 genomgick några viktiga förändringar under sin modell körning. År 2001 var en aktiv stabilitetskontroll mekanism tillsättas för att förhindra en "rollover", där SUV rullade på taket i en olycka. Dessutom, i 2001 års modell, var CD-baserad navigation till som ett alternativ, liksom nya fälgar, ny interiör och en mittkonsol som visas yttertemperaturen och resa avstånd.
Nackdelar

Lexus RX 300 var nästan 2 ton i vikt, vilket gör dess prestanda ganska trögt jämfört med en liknande motorer sedan. Denna vikt påverkas även körsträcka, som legat kring 17 mph på motorvägen hela modellens livscykel. Slutligen, medan den extra funktioner i ökad stabilitet kontroll uppskattades av förare, många griped om det alltför stora storleken på temperatur /trippmätare i mittkonsolen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111966.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.